Din kundvagn är tom

Hembiobutiken på besök hos Draper Europe

Skapad: 2018-05-28

På besök hos en av världens största tillverkare av projektionsdukar!

Hembiobutiken har under flera år haft ett nära samarbete med Draper Europe, en av världens största tillverkare av projektionsdukar och solskyddsprodukter. I Sverige är de framförallt kända för att tillverka Euroscreens dukar och har ett flertal dukmaterial och kassetter för olika applikationer som passar både slutkund och företag. Bolaget är lokaliserat i Halmstad där både kontor och fabrik finns. Alla deras produkter har en noggrann kvalitetskontroll och allt görs på plats från scratch. Detta är också anledningen till att samtliga av deras produkter görs på beställning med en leveranstid på ca 1-2 veckor. En annan viktig aspekt med Drapers arbete är att man följer många viktiga miljöcertifikat och på det sättet bidrar till väldigt miljövänliga produkter. Ska man ha en duk till sin projektor i flera år kan det vara bra att veta att duken inte innehåller massa farliga kemikalier som kan förekomma på billigare Kina-dukar.



Tillsammans med deras nordiska regionschef Christer Sundstedt fick vi en genomgång av produkterna samt en liten hint om nyheter som ska komma senare i år. Vi på Hembiobutiken jobbar mycket med Euroscreen och det var intressant att fördjupa sig ytterligare en nivå och kunna se skillnader mellan de olika dukmaterialen. Som vanligt när det gäller hembio rekommenderar både vi och Draper att kika på deras React eller FlexWhite-material beroende på vilket rum man har. En annan intressant detalj är de olika kassetterna och vad som faktiskt skiljer sig mellan de på insidan. Större rullar, bättre och tyngre bottenprofil samt inbyggd kontrollbox är några av mervärdena att kika på tex Euroscreen Linea eller Thor-kassetten.


Solskydd


Drapers andra typ av produkt är solskydd, en produkt man kanske inte tänker på i första hand men som gör en stor nytta i både funktion och estetik. Speciellt så här i sommartider när dagarna blir längre och fotbollsmatcherna börjar rulla där hemma. Till skillnad från billiga rullgardiner från IKEA är det en helt annan konstruktion och kvalitet på produkterna som man dessutom kan få motordrivet och styra ihop med en Euroscreen-duk via en enkel knapptryckning. De olika vävarna finns i flera olika varianter och färger och samtliga produkter kan måttbeställas för att passa just er applikation hemma. För hembiobruk har Draper mycket imponerande mörkläggningsvävar, både manuella och motordrivna, som blockerar UV-och solljus till 100 % med många färger och mönster att välja bland. Dessutom är de antistatbehandlade vilket gör att de inte drar till sig dammpartiklar. Vi på Hembiobutiken har visningsprodukter av Drapers solskyddsprodukter i båda butikerna och kan erbjuda deras fulla sortiment. För mer info kring priser och utbud, kontakta oss för mer information.



Till Euroscreens dukar

Till solskyddsprodukterna





Skrivet av Patrik 2018-05-28


Visad 1.989 gånger