Din kundvagn är tom

Test: Sony 55X9005

2015-06-10

Hembiobutiken i Sundbyberg har fått in en premiär och visar första exemplaret av Sony X9005C i 55 tum. Vi har höga förväntningar avseende bild och funktionalitet. Detta känns verkligen som ett bildens år med alla spännande nyheter!Installationen

Kvalitetsintrycket vi får ur kartongen är imponerande. Den känns vid första anblick som en OLED då den är otroligt tunn och gör sig väldigt elegant på väggen i vår vardagsrumsmiljö här i Sundbybergsbutiken. Konfigurationen känns enkel och en van Androidanvändare kommer känna sig väldigt hemma och installera TV:n på ren rutin, precis som andra Androidenheter.


Bilden
Vi börjar med att spela Interstellar, då den filmen har snurrat frekvent här i butiken på diverse bättre projektorer och TV-apparater. Första intrycket är verkligen WOW! Nu var det förvisso ett tag sedan vi senast tittade på den tidigare modellen X9005B men färgerna känns djupare och klarare hos X9005C, med en naturlig prägel. I de mörkare partierna imponerar även kontrasten och svärtan. Det är lätt att fastna och beundras över landskapen och små detaljer snarare än filmen.

Precis som tidigare år är ”kartonginställningarna” nästintill perfekta oavsett vad du gör. Bioläget som vi testade Interstellar i känns helt perfekt. Växlar vi över till en fotbollsmatch och kör fotbollsläget levererar den en makalöst bra bild även där. Det är lätt att följa boll och spelare som i andra fall kan kännas lite diffusa. Denna TV har alltså rätt verktyg för att både göra en proffskalibrering och tillfredsställa dem som vill ha allt klappat och klart redan vid uppackning.


Min slutsats blir att den nya X1-bildmotorn (4K-processorn) i kombination med Triluminospanelen gör att Sony spelar i absolut högsta referensklass.

Android TV

Det är först nu, cirka 5 år efter att smart-TV lanserades, som TV:n verkligen har blivit smart. Meny och navigering känns verkligen enkla. De snabba laddtiderna och uppstarten av appar är det som imponerar mest på mig. Man är helt enkelt inte van vid en smartphones flexibilitet på en TV.
Riktigt imponerande då Youtube generellt sett inte är känt som en högkvalitativ källa.

Slutsats
För Sony är det inte bara bildens år, det är även funktionaliteten år. Android TV känns som det bästa TV-gränssnittet vi testat. Riktigt kul med en TV som passar bildkännaren likväl som mindre bildintresserade familjemedlemmar som mer är ute efter funktionaliteten med de olika apparana och streamingmöjligheterna.

Välkommen in till Sundbybergsbutiken för en demo!

Alla modeller i Sony X9005-serien…


Skrivet av Picko 2015-06-10


Visad 3.273 gånger