Din kundvagn är tom

Snyggt och diskret ljud

2015-06-02

En av de vanligaste frågorna vi får är om det finns små vita högtalare som är diskreta men som ändå ger ett bra ljud. Svaret på den frågan är oftast ett nja, de ger inte ett bra ljud. Det man får som kund är ett oväntat stort ljud ur små högtalare men det tar sig inte upp i nivån till att kallas bra ljud. Orsaken är naturligtvis att storleken på högtalarna, som ger de fysiska förutsättningarna för framförallt mellanregistret, kommer till korta.Men, det finns vägar runt detta problem. Man måste bara titta på det från olika håll. Diskreta lösningar eller högtalare som inte riktigt ser ut som vanliga traditionella högtalare (som vissa människor av någon anledning inte anser vackra ? ).

Vår senaste uppenbarelse är SoundFrame från Monitor Audio. En högtalarserie som finns i olika format och där du kan byta ut fronttyget till olika varianter med grafiskt tryck. På så vis ser högtalaren ut mer som en tavla och smälter snyggt in i rummet. Det är dock ljudet vi gillar mest. Med eller utan kompletterande subwoofer så spelar de skjortan av de små satellitsystemen med ett engagerande och omfamnande ljud.

Vi har installerat ett par i vår butik i Västra Frölunda och första gången jag själv gick förbi dem så tappade jag nästan hakan. Det lät väsentligt bättre än vad jag hade förväntat mig och då hade jag ändå vissa förväntningar när vi beslutade att demonstrera dem. Det finns oändliga möjligheter för grillarna även om det kan ta lite tid att leverera dem då de oftast trycks efter beställning. Har du en egen bild som du gillar så kan den också tryckas.

Så, söker du en diskret lösning så finns här alternativet som ger både en snygg lösning för vardagsrummet och som inte tummar på ljudet både för film och musik!

Diskret lösning då?
Det andra angreppssättet är helt enkelt att dölja högtalarna så gott det går. Här har vi lösningen med att bygga in högtalarna i väggen. Själva ingreppet är enklare än vad du tror och vi ger dig gärna råd om du behöver hjälp. Vi kan hjälpa dig att måla gallrena på inbyggnadshögtalarna i samma färg som väggen. Får vi NCS eller RAL färgnummer så lämnar vi in gallren till vår lackeringspartner. Detta gör att högtalarna smälter in perfekt mot väggen och blir i det närmaste osynliga. Ljudkvaliteten blir här ypperlig och kan anpassas efter tycke och smak då vi har högtalare i olika klasser.

På bilderna nedan kan du se hur vi har byggt in förhållandevis stora inbyggnadshögtalare i en hembiouppsättning och lackerat dem i vår egna gröna färg. Resultatet är riktigt bra och även här kan du uppleva dem i vår butik i Frölunda.

Så, vill du ha en bra men diskret lösning. Kontakta oss så hjälper vi dig!


Skrivet av Mattias 2015-06-02


Visad 5.066 gånger