Din kundvagn är tom

Quator & Galactron i Göteborg

2014-02-17

Nu har du chansen att lyssna på sann hifi i Göteborgsområdet med! Efter att Stockholm fått avnjuta den Italienska örondelikatessen Galactron MK 2280 tillsammans med Triangles Magellan Quatuor-högtalare de senaste månaderna har vi nu lyckats slita dem ur deras famn. Och de låter riktigt, riktigt bra!Trots en specifikation på pappret på 2x80 watt i 8 ohm är Galactron en oerhörd kraftkälla som driver monsterhögtalarna Quatuor på ett sätt vi aldrig upplevt förut, ens med förstärkare specade mycket högre. Watt säger uppenbarligen väldigt lite om vad en förstärkare presterar. Förstärkaren har ett varmt, klart ljud och lyfter högtalarna genom sin extrema förmåga att plocka fram varje nyans även vid de svåraste transienter. Detaljnivån som den här kombinationen presterar är svårslagen.

Triangles Magellanserie har hyllats av bland annat Joël Chevassus på audiofil-sajten 6 Moons (länk) för sin stora ljudrymd, kraft och höga upplösning. Han rekommenderar dem varmt för musikälskare som letar efter högtalare i prisklassen runt 130 000:-! De levererar en klar och tydlig bas som aldrig tappar detalj och för fram röster och instrument på ett sätt som måste upplevas! Sluter du ögonen är det svårt att tro att Jack Jones inte sitter framför dig och spelar på sin akustiska gitarr.

Är du nyfiken på ifall det verkligen är någon skillnad på instegshögtalare och hur sann high-end låter så kom in och lyssna med oss!

Glactron
Galactron var med redan i begynnelsen för High-End ljud och byggde sina första slutsteg från en lokal vid en liten gata i Rom. 1993 omdefinierade de tankarna bakom utveckling av förstärkare när de skrotade alla vedertagna konstruktionsbegrepp och istället testade varje idé och komponentdesign genom "trial and error"-metoden, tills dess värde bevisats eller motbevisats. Till sin hjälp tog de in specialister inom vitt skilda områden som neurloger, psykologer och elektronikspecialister. Projektet mynnade ut i hybridmodulen GSM 001 där alla kretsar uppfyller villkoren för deras psyko-akustiska experiment. Även dagens produktlinje har sin grund i detta gedigna arbete.

Triangle
Triangle Electroacoustique startades under det tidiga 80-talet av ingenjören Renaud de Vergnette. Till skillnad från de brittiska högtalartillverkarna, som siktade på ett tyngre ljud, valde Renaud de Vergnette att satsa på transparens. Ljusa klara övertoner med tydlig, men inte dominant, bas. Detaljrikedom och spelglädje blev istället mottot som gjorde Triangle till en av de fyra stora franska högtalartillverkarna bredvid Focal, Cabasse och Elipson.


Företaget utvecklar alla sina högtalare, och producerar även de mer exklusiva Magellan- och Signature-serierna i Soissons, mellan Champagne-distriktet och Paris. Där kvalitetskontrolleras också alla alla komponenter mycket noggrant innan de monteras.


Triangle Quatuor SW2...
Galactron MK 2280...


Skrivet av Harald 2014-02-17


Visad 2.567 gånger