Din kundvagn är tom

Sverige först med 4K-sändning

2014-01-31

Sverige blir först i Norden med testsändningar i 4K, eller Ultra HD som det ska kallas. Redan nu sänder Boxer det nya formatet via marknätet i Stockholm!Testpersonerna har fått en speciell digitalbox från Broadcom då vanliga mottagare inte kan ta emot frekvensen som 4K-materialet ligger på. Materialet kodas med HEVC.


– I takt med att tittarnas tv-skärmar blir större efterfrågas högre upplösning allt mer. När marknaden och tekniken är mogen är Ultra HD ett naturligt utvecklingssteg för oss, och det är därför väldigt spännande att redan nu testa tekniken på riktigt säger Andrea Gisle Joosen, vd Boxer Sverige till Sweclockers."

Ultra HD innebär en upplösning som är fyra gånger högre än dagens full-HD. Det ger en otroligt skarp bild, framförallt i större format. Läs mer om Ultra HD i Hembioskolan.

Det är dock inte så enkelt att en Ultra HDTV (UHDTV) alltid är det bästa alternativet. Det krävs även att TV-panelen har hög kontrast för att ögat ska uppleva det som verkligt skarpt. Läs mer om skillnaderna mellan en bra och en dålig TV på vår blogg.

Källa: Sweclockers.com...


Skrivet av Harald 2014-01-31


Visad 4.819 gånger