Din kundvagn är tom

Test: TiVo

2013-10-07

TiVo! En nyhet eller..? Jo för oss i här hemma i Sverige i alla fall. Men Tivo har funnits på marknaden internationellt i över tio år och i USA betraktas den nästan som en extra familjemedlem. Nu är det äntligen vår tur att få ta del av denna oerhört behändiga tjänst tack vare Comhem och själv kunde jag knappt vänta tills jag fick min lilla box!Vad är TiVo?

Man kan säga att det i grunden är en vanlig DVR-box (Digital Video Recorder) för inspelning av TV fast mycket smartare. Det är maskinen som gör ditt TV-tittande mycket mer underhållande och lättare då den lär sig vad du gillar och inte gillar och öppnar möjligheter du inte tidigare haft. För att få ut det mesta av sin TiVo bör man abonnera på Tivo Max då boxen lär sig vad du gillar och fler kanaler ger mer utbud av intressanta program samt att du får flera kanaler till TiVo ToGo.

Boxen


TiVo-boxen kommer i en slimmad form, väger praktiskt taget ingenting och har ändå ett lagringsutrymme på hela 1TB. Detta ger en möjlighet att spela in ca 125 timmar HDTV eller ca 500 timmar SDTV. Men inte nog med det, den är kortlös vilket gör att zappningar mellan kanalerna går mycket snabbare än med CA-modul. Alla sändningar skalas även upp till 1080i.

Fjärrkontroller


Att vi skriver fjärrkontroll i plural beror på att man kan välja mellan att använda den medföljande fjärrkontrollen, mobilen eller surfplattan.

Den vanliga fjärrkontrollen är verkligen genomtänkt både sett till layout och funktion. Den kan ersätta din TVs fjärrkontroll och är förprogrammerad för användning ihop med de vanligaste TV-apparaterna på marknaden vilket gör att du slipper ytterligare en fjärrkontroll.

Du parar lätt ihop kontrollen med din TV genom att hålla in ON/OFF-knappen samt den röda A-knappen tills en lampa börjar blinka och sedan anger du tex en 7:a för Sonys TV-apparater. Vilken siffra du behöver ange för just din TV-modell hittar du på Comhems hemsida.

TiVo lär sig


Det häftigaste med TiVo är den lär sig vad du gillar genom att analysera vad du spelar in och kan därför rekommendera program som du annars kanske hade missat. På fjärrkontrollen finns en "tumme upp" och "tumme ner" knapp som du kan använda för att lära din box vad den ska lägga fokus på. Säg att du tex tittar på ett program om arkitektur och klickar tumme-upp, då kommer TiVo att spela in liknande program.

Sök med TiVo


En annan trevlig funktion är att du kan söka efter tex favoritskådespelare och få fram alla tillgängliga program där denne finns med. TiVo söker igenom de TV-kanaler som ingår i ditt abonnemang samt hyrfilmsbutiken och flera populära play-tjänster.

TiVo ToGo


Med kommande TiVo ToGo kan du inte bara se det som finns på din box när du är hemifrån. Du kan även använda den som en fjärrkontroll på distans och berätta för boxen vad den ska spela in.

Förnärvarande finns tjänsten bara för iOS (Apple-produkter) men är på gång även för Android.

Applikationer

Just nu finns det inte så många applikationer till boxen men det kommer att öka successivt. Det som finns installerat på boxen idag är Youtube samt ett litet spel som heter Bunny Copter som fungerar bra som tidsfördriv innan kvällsfilmen börjar. Tex kommer Netflix att lanseras i december enligt Comhem och jag återkommer så fort jag hunnit testa ett par av dem.

Summering
Jag är verkligen imponerad över hur enkel TiVo-boxen är att använda och hur bra gränssnittet är. Det här är en tjänst jag kommer att använda ofta och som varmt kan rekommenderas för alla som har Comhem i sitt hus!

Om du är sugen på en TiVo och bor i ett hus där Comhem finns eller vill veta mer om TiVo så kom in till oss på Hembiobutiken så hjälper vi dig med dina frågor. Du kan självklart ringa eller maila oss också.

Om du tecknar ett abonnemang hos oss får du med dig din box på en gång då dessa lånas ut av Comhem. Skulle boxarna vara slut i butiken så skickar Comhem en box hem till till dig inom 1-3 arbetsdagar.

Våra TiVo-abonnemang…


Skrivet av Johnny 2013-10-07


Visad 8.429 gånger