Din kundvagn är tom

Netflix i Sverige

2012-10-15

I natt släpptes den svenska versionen av streamingtjänsten Netflix och vi tänkte berätta hur du kommer igång!
Netflix grundades i USA 1997 som en filmuthyrningstjänst där man fick DVD-filmer skickade med vanlig post. 10 år senare började man med streaming vilket innebär att kunden ser sin film eller TV-program via Internet. Företaget har ca 900 anställda och 27 miljoner prenumeranter i världen.

Precis som Viaplay och Spotify erbjuder Netflix obegränsad tillgång till det material de har (ca 100.000 TV-avsnitt och filmer). Du kan alltså se så många filmer du orkar och det kostar 79:-/mån. Alla kan prova på tjänsten gratis i en månad men det krävs ett kontokort vid registreringen för att de ska kunna ta betalt per månad om man inte säger upp abonnemanget:

Testa en månad gratis…


De som är Spotify Premium medlemmar får testa tjänsten gratis till och med 31/12:
Testa gratis till 31/12…

(Observera att du INTE kan ha ett kontot registrerat med samma e-postadress om du vill utnyttja erbjudandet från Spotify. Har du redan ett konto så kontaktar du Netflix support så hjälper de dig.)


Enligt DN ska det dock funka bra för vem som helst att få samma erbjudande som Spotify-kunderna genom att använda denna länk.

Efter registreringen kan du ladda ner/logga in på massor av olika plattformar och nedan ser du en lista över de som Netflix själva anger:

Spelkonsoler: PS3, Wii, XBOX 360

BD-spelare: LG, Panasonic, Philips, Samsung, Sony, Yamaha

TV-apparater: LG. Panasonic, Samsung, Sony

Mediaspelare: Philips, Western Digital

Hembiosystem: LG, Panasonic, Philips, Samsung

Mobiler och surfplattor: iOS, Android

Vi har testat och kan bekräfta att det fungerar på följande:

Dator (PC och MAC), PS3, iPhone, iPad, Apple TV, Samsung Galaxy S3 och Samsung Smart-TV.

Efter att snabbt ha gått igenom utbudet av filmer och TV-program står det klart att det här inte är någon ersättare för vanlig TV eller nedladdning. Utbudet är stort men de flesta populära TV-serierna omfattar inte de senaste säsongerna vilket kan bero på rättigheter som svenska TV-kanaler har samt att det mesta är textat på svenska. För att se serier och filmer man kanske missat är det dock ett riktigt smidigt alternativ. Om du börjar se en film hemma kan du fortsätta från samma ställe på tex mobilen. Riktigt bra!

Som ni kan se på bilden nedan finns det en inställning för vilken kvalité man vill ha och där bör man självklart välja högsta möjliga om man inte har någon begränsning i sitt bredbands- eller mobilabonnemang.


Vi hoppas infon ovan har förklarat vad Netflix är och hur du kan använda det!


Skrivet av Perra 2012-10-15


Visad 8.033 gånger