Din kundvagn är tom

IFA 2012: Hembio & HiFi

2012-09-25

Del 3 om vårt besök på IFA-mässan 2012 handlar om hembio och HiFi. Som vanligt var det massor av produkter och vi har valt ut de mest intressanta som du kan läsa om nedan.Alla större tillverkare var representerade och ett digert utbud med produkter inom hembio- och HiFi-segmentet visades upp. Vi tittade på allt från hörlurar till trådlösa enheter med inbyggd Airplay. Det som var underrepresenterat var högtalartillverkare men Canton vägde upp detta genom att lansera en hel mängd nya väldigt intressanta modeller. Vi såg även Fidelio-konceptet från Philips vilket lär bli en het produktserie när de integrerat Spotify i systemet, en riktig Sonosutmanare med grymt bra gränssnitt och produkter av hög klass.

Harman/Kardon och AKG

Harman/Kardon lanserade en ny serie av BDS-system. Uppgraderade huvudenheter med nytt utseende och förbättrad ljudkvalitet samt inbyggd Airplay. På toppmodellen BDS 877 får du även trådlös subwoofer. Ser väldigt intressanta ut och lär bli mycket populära tack vare bra matchning mellan design, ljudkvalitet och funktionalitet. Harman visade även upp nya hembioreceivers med allt gott man kan önska sig, så som Airplay, 4K-uppskalning, digitalt strömaggregat mm. Ska bli spännande att lyssna på dessa så fort vi får in dem i våra butiker.

I Harman-koncernen ingår även AKG och JBL och där fick vi se en hel del nya produkter inom hörlurar och dockningsstationer för din iDevice. En nyhet som står ut är AKG K551, riktigt snygga hörlurar med grym ljudkvalitet.

Canton

Canton visade upp en helt ny GLE-serie, som såg riktigt läcker ut i verkligheten. Renare front där basporten flyttats till baksidan och tygfrontar istället för metall. Element och delningsfilter är även de uppgraderade. Fronten sticker ut ett par millimeter jämfört med övriga lådan vilket ger en snygg effekt som måste ses i verkligheten. Samtliga modeller finns nu i vårt sortiment och de flesta kan du även lyssna på i våra butiker.

Visa alla nya GLE-modeller...

Canton lanserade även en musikenhet som spelade på ordentligt jämfört med liknande produkter: Musicbox M. För den som söker bra ljudkvalitet och en kompakt ljudsystem är detta ett alternativ som absolut ska övervägas. Musicbox M har bluetooth, docka för iDevice, optisk digitalingång och kan skapa ett virtuellt surroundljud.
Läs mer om Canton Musicbox M här...

Canton Karat-serien utgår och istället kommer nu Chrono SLS-serien. Premiummodeller med ljudkvalitet som ska imponera på de flesta.
Läs mer om Canton Chrono SLS här...


Pioneer
I Pioneers monter visades en stor del av utbudet upp. Något som fångade våra ögon var LX-receivers i silver vilket skapade habegär. Vi fick även titta på nya A-70 tvåkanalsförstärkare med ordentlig nätdel och inbyggd USB-DAC. AIR-studios har varit med och tunat den samt SABRE32 DAC. Digitala slutsteg av samma konstruktion som i tex LX86 med output på 2 x 90 Watt i 4 Ohm. Priset landar på ca 9.000:-. Matchande CD-spelaren PD-50 samt nätverksspelaren N-50 gör att man kan få en modern HiFi-anläggning som driver det mesta.

Onkyo
Onkyo visade inte bara egna produkter utan även ett urval från nya partnern TEACs sortiment inklusive Esoteric. På receiversidan kände vi till allt men de visade ett ljudsystem som lanseras som Bose-dödare: LS3100. Det är ett 2.1 system med trådlös subwoofer och bluetooth-koppling. En mycket liten digital förstärkare driver två små högtalare som kan placeras på vägg, bänk eller hylla. Systemet finns i både vitt och svart. Ljudet styrs av den medföljande fjärren men kan även läras upp att styras via din TV:s fjärrkontroll. Priset blir ca 4.000:- för hela paketet.

Yamaha
Yamaha satsar på nya ljudprojektorer bl.a YSP-3300 som har 16 små högtalarelement och två 6.5 cm mellanregister vilket kombineras med en separat subwoofer. 3300 kan väggmonteras eller än hellre ställas på bänken nedanför TV:n.

Yamaha kommer även med nya hörlurar: PRO500, PRO400 och PRO300 som har over-ear respektive on-ear design.

Yamaha visade även sina Aventage receivers men de har vi redan fått in i våra butiker så det var ingen nyhet. Däremot fick vi se A-S3000, som kommer lanseras under våren 2013. En stereoförstärkare i den högre skolan.

Det här var bara ett axplock av alla produkter som visades. De vi tror kommer att passa våra kunder kommer vi självklart att ta in i vårt sortiment så fort de lanseras.

Del 1: IFA 2012: 4K, OLED & 3D
Del 2:
IFA 2012: Projektorer


Skrivet av Mattias 2012-09-25


Visad 3.173 gånger