Din kundvagn är tom

Arkenmässan 2012

2012-09-18

2012 års upplaga av Arkenmässan gick av stapeln förra helgen och vi ställde ut i ett rum tillsammans med Harman Kardon.
Vår ambition var att visa upp en riktigt bra hembioanläggning som skulle engagera och inspirera besökaren och så klart locka till besök i någon av våra butiker.På en mässa där större delen av ljud- och bildbranschen deltar så gällde det verkligen att stå ut och gå all in. Vi valde därför Sony VW1000 som projektor, en referens när det gäller bildkvalite och med äkta 4K-upplösning. Högtalarna som vi spelade på var från franska Triangles toppserie Magellan. Front vänster och höger var Cello, centerkanal Voce och surround Duetto-modellerna. För att leverera en ordentlig botten så körde vi med två rejäla subwoofers: Ken Kreisel DXD-12012 med dubbla 12tums element i push-pull konfiguration samt Definitive Technologys SuperCube Reference som spelar ned till 11Hz. Det hela drevs av ett rejält multikanalslutsteg från amerikanska Sherbourn som heter PA-7 350. Försteget blev en kompromiss då vi inte fick Onkyos 5509 i tid och istället fick använda TX-NR3010 som försteg. Kablaget kom från engelska Chord och svenska Supra.

Vi valde ut lite 4K-klipp och varvade det med effektfyllda klipp från Avengers-filmen och härliga musikklipp från Crossroads festivalen. För att spela upp 4K-klipp utnyttjade vi en specialkittad HTPC och till filmerna en Oppo BDP-95.


Det hela blev mycket lyckat och uppskattat bland besökarna! För den som missade tillfället kopplar vi nu upp anläggningen i butiken i Frölunda. Välkommen in för en upplevelse!

På vår Facebook-sida har vi lagt upp lite bilder från vår monter:

Arken 2012...


Skrivet av Mattias 2012-09-18


Visad 3.147 gånger