Din kundvagn är tom

Nu firar vi 10 år!

2011-09-30

Tiden går fort när man har kul men att det redan gått 10 år sedan jag och Mattias startade Hembiobutiken känns nästan lite overkligt och att det skulle bli så stort trodde nog ingen av oss, då.
Den 14/10 2001 tog vi i mot vår första beställning och det var en Philips Pronto RU940. Med den finurliga multifjärren kunde man styra alla apparater i hembion och bygga egna macron, ladda ner svart/vita ikoner för tex TV-kanaler. En platt-TV kostade runt 150.000:- och vi hann faktiskt med att sälja en hel del tjock-TV innan de första platta TV-apparaterna med humana prislappar dök upp. Vi sålde 1024 x 768 upplösta 42-tummare från LG och Samsung för ca 25.000:-/st och de gick som smör i solsken.

Projektorerna var mil från dagens men de visste man ju inte då. En av de första mer seriösa hembioprojektorerna kom från Sony och hette VPL-VW10 (1366 x 768). Har för mig att den gick lös på ca 70.000:- och de var få förunnat att ha råd med en sån dyrgrip. Panasonic satte rejäl fart på marknaden när de släppte sin första 16:9-projektor i form av PT-AE100E som med sin upplösning på 858 x 484 och prislapp gjorde att vanligt folk började intressera sig mer och mer för projektorer. Så här i efterhand kan man konstatera att vi i dag hade skrattat åt den pixliga bilden men då var det riktigt häftigt.

DVD-spelaren kom i slutet av 90-talet och är nog den produkt som gjort mest för hembiointresset. Jag glömmer aldrig när jag köpte min första egna DVD-spelare, en Pioneer DV-525, i slutet av 90-talet och kopplade den till dåtidens vanligaste filmvisare, en 16:9 tjock-TV i 32 tum från Philips. Bilden var helt makalös bra och man kunde se filmer bara för att njuta av bildkvalitén. Att man fick byta region manuellt med fjärrkontrollen var inget problem.

På den tiden var det Scart-kabel och RGB-signal som gällde och vi sålde gott om specialkablar med scartkontakt i ena änden och VGA-kontakt i den andra. Så sakta kom DVI smygande, både i analog och digital form, men de ersattes av dagens standard HDMI som onekligen gjort mycket av kopplandet enklare för alla parter, både tillverkare och konsumenter.


En produktgrupp som det faktiskt inte hänt så mycket med är högtalare. Nya exotiska material och design är det som har ändrats med åren men det är fortfarande en kon som flyttar luft och det verkar vara den teknik vi kommer att leva med även den närmsta framtiden.

Skall man summera de 10 åren ur Hembiobutikens perspektiv som företag har det varit en enormt rolig resa men massor av jobb. Alla kvällar och nätter man suttit och programmerat, svarat på mail, lagt upp nya produkter osv känns så här i efterhand helt overkliga men utan dem hade vi inte varit där vi är i dag.

På en marknad med ständig prispress från multinationella kedjor som har råd att göra hundratals miljoner i förlust per år för att köpa sig marknadsandelar har lilla Hembiobutiken klarat sig bra. 2011 ser ut att bli vårt bästa år någonsin och nu gör vi allt för att ni skall kunna göra ännu bättre köp under 2012!

Vi tror att framgången beror på att vi brinner för det vi gör och för att vi älskar hembio i alla former. Vårt mål är inte att bara sälja, då hade vi kunnat välja andra, mindre bra, produkter och tjatat om att teckna dyra försäkringar. Vi tror mer på att sälja bra produkter, till bra priser med bra garantier eftersom det ger oss nöjda kunder som handlar av oss igen och rekommenderar oss för sina vänner.

Som avslutning vill både jag och Mattias tacka alla våra suveräna medarbetare som varit med oss under åren och gjort Hembiobutiken till vad det är i dag. Sist men inte minst ett jättetack till våra kunder. Utan er är vi ingenting!


Hur firar vi då det här? Med en massa bra produkter till kanonpriser förstås! Nu på lördag, 1/10, drar vi igång ett fyra månader långt firande som sträcker sig till och med den 31/1 2012. Vi har skapat en kampanjsida där alla erbjudanden finns och vi kommer att fylla på med nya under hela perioden. Kampanjsidan hittar du här och du kan se våra erbjudanden från 00:01 på lördag morgon.

Mvh

Mattias, Perra, Markus, Erik, Richard, Daniel, Vincent, Jonny, René, Mats, Hans, Robert, Daniel och Thomas


Skrivet av Perra 2011-09-30


Visad 3.655 gånger