Din kundvagn är tom

Hemmabio testar Triangle

2010-07-01

Tidningen Hemmabio testar i sitt senaste nummer, 7/2010, högtalarpaket i den lite högre skolan och vi på Hembiobutiken läser med glädje att de utser "vårt märke" Triangle till vinnare!Triangle-paketet är visserligen lite dyrare än konkurrentpaketen från Elac/Velodyne och Yamaha men för den som värdesätter bra ljud är det en tydlig indikering på vart pengarna ska läggas.

Nedan följer ett par citat från testen som är uppdelad i 10 ronder där Triangle vinner 3, varvav 2 är "Filmljud" och "Musiknjutning":

FILMLJUD: "Vill vi ha mer av det goda är Triangle ett brtydligt bättre val. Systemet har samma finliraregenskaper som Elac, fast i större förpackning. Ljudbilden har rejäla mått och vi upplever systemet som öppet och ärligt i klangen. Matchningen mellan frontarna och centern är riktigt bra..."

"Talar vi djupbas är Triangles elvatummare testets kung! Förvisso är den inte riktigt lika torr som Velodyne, men vilken kraft, och pondus! Här blir explosinerna ren dynamit!"

MUSIKNJUTNING (test av fronthögtalarna): "Triangle är jämför med Elac en riktigt estradör. Den höga känsligheten och en rättfram attityd gör det här till en öppen och spelglad högtalare. Upplösningen är fin genom hela registret, och vi imponeras av såväl den djupa och torra basen, samt diskanten som trots sin hornkonstruktion känns härligt luftig. Som helhet är Triangle välsammanhållen med en mycket neutral hållning."

SUMMA: "Har du plats och pengar är det här en vinnare."

Modellerna som Hemmabio testade är:

Front: Antal EX
Center: Voce EX
Surround: Titus EX
Subwoofer: Meteor 0.5 TC


Skrivet av Perra 2010-07-01


Visad 4.454 gånger