Din kundvagn är tom

Ljud från datorn till hembion

2010-03-12

Sitter du också med datorn i knäet och funderar på hur man enklast överför ljudet trådlöst till förstärkaren? Visst vore det smidigt att kunna lyssna på Spotify eller de nyinköpta låtarna från iTunes direkt via förstärkaren och få ut ljudet i de vanliga högtalarna? Då har vi ett par tips att komma med som kanske kan lösa dina problem.Trådlöst

Många sitter idag med en laptop i knäet och navigerar bland låtarna i soffan. Helst vill man då slippa en kabel som kopplas mellan datorn och ljudanläggningen. Att tänka på är att det ofta är många enheter som talar trådlöst med varandra och det gör lösningen i viss mån störkänslig då man bara får kommunicera på ett frekvensband som snabbt fylls upp.

Audio Pro WF-100

Sändarenhet TR-100 kopplas in via USB till datorn, den kommunicerar trådlöst med mottagarenheten RX-100 som kopplas till ström via adapter samt analogt till förstärkaren via en 3.5 mm kontakt eller 2 RCA kontakter. Möjligheter finns även att koppla in fler enheter och systemet är på så sätt utbyggbart.
Audio Pro WF-100


Apple Airport Express

Köp programmet Airfoil och installera på din dator (fungerar både på MAC och PC). Koppla sedan upp dig mot Apple Airport Express och ljudsignalen går över det trådlösa nätverket. Ut från Airport Express kopplar du sedan en analog stereosignal eller en optisk digitalsignal till din ljudanläggning. För digital signal använder du Supra MiniTos kabel. Vi har testat lösningen och den fungerar fullt tillfredsställande även om Airfoil-programmet tidvis haft problem med uppkopplingen.

Digiality Digital Audio
Är en lite större lösning för att skicka ljudsignalen trådlöst. Den har dock som vi märkt en större räckvidd och du kopplar in mottagaren via analog stereosignal till din förstärkare.
Digiality Digital Audio Tx (sändare)

Digiality Digital Audio Rx (mottagare)

Trådbundet
Att tänka på när du ska koppla ihop din dator med din förstärkare är att du bör göra detta med en optisk Toslinkkabeleftersom potentialskillnaden mellan datorn och förstärkaren annars kan skada din utrustning. Den optiska lösningen skickar enbart ljus och ingen elektrisk ihopkoppling sker.

(Supra har tagit fram en produkt som adresserar ovanstående problem med potentialskillnad: Supra AGS-10k)

Har du ingen optisk Toslink på din dator så återstår 3.5 mm analog stereosignal (tex Supra Biline MP), digital SPDIF / coaxial digitalsignal (tex Supra Trico RCA eller Goldkabel Coaxial) eller HDMI (tex Goldkabel HDMI eller Supra HDMI).

Har du frågor om vilka produkter som passar dig är det bara att maila eller ringa oss så guidar vi dig till en fungerande och bra lösning!


Skrivet av Mattias 2010-03-12


Visad 11.649 gånger

Kommentarer till Ljud från datorn till hembion


Mattias

2010-03-12 - 00:16:08

Har du gjort en bra fungerande lösning för trådlös uppkoppling för ljudsignalen mellan dator och stereo så skriv gärna en kommentar. Vi tar gärna emot bra tips! /Mattias