Din kundvagn är tom

Q Acoustics

2010-01-21

Idag hade vi möte med killarna från Q Acoustics, den engelska högtalartillverkaren som gjort succé från det att de körde igång 2006. Vinnare av What Hifi utmärkelser såsom Bästa högtalarpaket under 1000pund under 2009 (vilket de fick för 2000 Cinema paketet bestående av de små 2010 högtalarna, 2000 centern och den utseendemässigt klockrena subwoofern 2070).
Test hos What Hi-Fi...
Visa Q Acoustics 2000 Cinema Pack...Det som särskiljer Q Acoustics är att de tänkt ett steg längre, hittat lite annorlunda lösningar och har ett överkomligt pris på sina produkter. Till exempel sitter högtalaranslutningarna på 2010, 2020 och 2030 på undersidan, så man kan dölja kablarna snyggt. Använder man tillhörande golvstativ så blir även det en läcker lösning där man döljer kabeln maximalt. Deras väggfäste till 2010 är även det smart uppbyggt så att det syns så lite som möjligt samtidigt som man kan vinkla det åt alla håll.

Utseendemässigt så tilltalar de i alla fall mig med de rundade kanterna och de finns i snygga högblanka varianter liksom i trendig valnötsutseende.

Ljudmässigt så fick vi oss en inledande lyssningssession med 2010 som imponerar genom att leverera för storleken riktigt djup bas, de långslagiga elementen fick jobba hårt men klarade av en hel del. Potential finns verkligen för dessa högtalare och vi återkommer inom kort när vi lyssnat igenom sortimentet ordentligt.

2000 serien är dock inte det enda som Q Acoustics säljer utan de har en riktigt finurlig produkt som saknats på marknaden. Den heter Q-TV2 och du monterar en tunn ”baslåda” i brist på bättre ord, bak på TV:n och på två armar åt vardera håll sitter en vänster och en högerhögtalare. Dessa drivs av slutsteget i baslådan. Du kopplar sedan in ström samt analog eller optisk digital signal från TV:n till baslådan och vips så har du förbättrat ditt TV-ljud väsentligt. Detta på ett mycket diskret och enkelt sätt. Högtalarna ger dessutom ett ljud som ger en bred lyssningsposition då de använder platta element. Alla som sitter och lyssnar på sitt normala TV-ljud på en platt-TV borde åtminstone satsa på en sådan här lösning.
Läs mer hos Q Acoustics...


Q Acoustics är alltså något som kommit för att stanna på Hembiobutiken och inom kort kommer resten av deras sortiment upp på vår sajt.
Visa alla Q Acoustics...


Skrivet av Mattias 2010-01-21


Visad 6.446 gånger