Din kundvagn är tom

Flaggskeppsförstärkare från Onkyo, TX-RZ70

Senast ändrad: 2023-05-02

Det har tisslats och tasslats mycket om det skulle komma en lite tyngre modell i Onkyos lineup av bioförstärkare och nu är den snart här.

11.2-kanals flaggskeppsmodell

Med TX-RZ70 tar Onkyo i ända från tårna och bjuder på en kraftfull, välljudande och otroligt flexibel förstärkare med det svenska och världsledande kalibreringssystemet Dirac Live inbyggt. TX-RZ70 är en 11.2-kanals förstärkare vilket ger dig möjlighet att bygga en Dolby Atmos/DTS:X 7.2.4 eller 9.2.2 hembiorigg utan att behöva addera extra slutsteg.



Teknologin de använder förresten för slutstegen är inte DAA som brukligt utan här är det Klass A/B som gäller, och rejält kraftfull sådan. Förstärkaren är specificerad till 11 x 140 watt RMS i 8 ohm (2 kanaler i drift, 20-20.000 Hz, 0.08% THD) vilket bör ge tillräckligt med kraft för en riktigt bra drivning av ditt system. Skulle du vilja ha ännu mer effekt kan du komplettera med extra slutsteg för några eller samtliga kanaler.



Kalibreringssystemet levereras av svenska Dirac Live där en fullbandslicens för 20 - 20.000 ingår, senare kommer även Dirac Live Bass Control finnas som tillval (denna licens köps separat). Onkyos egna AccuEQ är även med som standard för dig som vill ha lite mer plug and play.

Förstärkaren har såklart HDMI 2.1 där tre av de sju portarna har stöd för 40 Gbps, de tre andra stödjer upp till 24 Gbps. Koppla in dina spelkonsoler och njut av stödet för 4K@120 Hz, VRR, ALLM osv för en optimal gamingupplevelse. D/A-omvandlarna är 32-bitars ESS Sabre som ger en suverän dynamik och extremt låg distortion.



TX-RZ70 är inte bara en potent biomaskin utan har även ett rejält omfattande streaming och röststyrningsstöd. Streama din musik via inbyggt WiFi med stöd för Chromecast, AirPlay2, DTS Play-Fi, Spotify och Tidal bara för att nämna några. Förstärkaren är även ROON Ready och Works with Sonos. Du kan både skicka och ta emot signal från Bluetooth-kompatibla enheter, perfekt t.ex när man vill titta på film med hörlurar utan att störa andra i sin omgivning. Är du ägare av Klipsch Reference eller Reference Premiere? Grattis! TX-RZ70 har Klipsch Optimized Mode där förstärkaren har färdiga settings för dina högtalare.

A/V-receivern hanterar de flesta förekommande objektbaserade ljudformat som Dolby Atmos, DTS:X och IMAX Enhanced vilket gör den perfekt för dig som vill njuta av ett omslukande ljud. En uppgradering för Auro-3D kommer komma senare (tillval). TX-RZ70 är även THX certifierad.



Onkyo TX-RZ70 köper du här:




Skrivet av Erikwelin 2023-04-18
Senast ändrad: 2023-05-02


Visad 9.732 gånger