Din kundvagn är tom

iFi Audio utökar sin ZEN-serie med instegsmodellerna AIR

Skapad: 2022-03-03

iFi Audio har skämt bort oss med en mängd roliga och välljudande produkter genom åren. Nu lanseras en ny serie produkter i ZEN-serien i en helt ny prisnivå kallad "Air". Först ut är en kombinerad DAC och hörlursförstärkare samt en Bluetoothmottagare, senare framåt maj kompletteras familjen med Air CAN och Air Phono.

iFi Audio ZEN Air DAC

Med ZEN Air DAC tar iFi Audio sin otroligt populära ZEN-serie till en helt ny prispunkt men levererar fortfarande det detaljerade och dynamiska soundet de gjort sig kända för. För att komma ner till den här prispunkten har man valt att använda sig av lite enklare material och komponenter. Chassit till exempel är tillverkat i kompositplast istället för metall som i den dyrare ZEN DAC v2.

Med ZEN Air DAC får du en liten och naggande god kombinerad DAC och hörlursförstärkare, som har stöd för upplösningar på upp till hela 32bit/384kHz inklusive DSD. Anslut den via USB från din dator och ge dina favorithörlurar upplösningen och drivningen de förtjänar.iFi Audio ZEN Air Blue


iFi Audio ZEN Air Blue är en kompakt, stilren och välljudande bluetoothmottagare som bygger vidare på den otroligt populära ZEN-serien, om än i ett något enklare utförande, och erbjuder prestanda som sällan skådats i den här prisklassen.

iFi Audio ZEN Air Blue använder sig av Qualcomms 5100 chip med Bluetooth v5.1 för att hantera den inkommande signalen. En påkostad DAC signerad ESS Sabre ser till att konverteringen av signalen från digitalt till analogt sker med högsta möjliga kvalitet för bästa ljudprestanda.
ZEN Air Blue hanterar de flesta Bluetoothformat som aptX, aptX HD, aptxLL, aptX Adaptive, SBC, AAC, LDAC och LHDC.ZEN Air CAN

Air CAN är en dedikerad hörlursförstärkare som baseras på den finare ZEN CAN och har bibehållit mycket av konstruktionen från den dyrare modellen. iFi Audio har även här använt sig av diskreta och kvalitativa komponenter med en separat och symmetrisk layout mellan kanalerna. Effekten är något nedskalad och ZEN Air CAN lämnar 1.200 mW vid 32 ohms belastning. ZEN Air CAN har precis som sin storebror ett 4.4 mm uttag men är här itne fullt balanserat, istället använder man sig av iFi:s kretslösning S-balanced som minskar brus och cross talk med upp till 50 procent. Preliminär release i maj, pris 1.290.-.ZEN Air Phono

Air Phono är ett RIIA-steg i ZEN Air-serien och hanterar både pickuper av MM- och MC-typ. Den balanserade kretslösningen är något förenklad men den symmetriska kanal layouten är bibehållen med högkvalitativa komponenter för en hög tillförlitlighet och låg distortion. Ett subsonicfilter filtrerar bort oönskat bi-ljud som ofta orsakas av omjämna skivor samtidigt som djupbasen bibehålls. Man har av kostnadsskäl tagit bort gainjusterigen samt den balanserade utgången från ZEN Phono och anslutning görs via de guldpläterade RCA in- och utgångarna. Preliminär release i maj, pris 1.290.-.
Skrivet av Erikwelin 2022-03-03


Visad 8.830 gånger