Din kundvagn är tom

Triangle vs Triangle

2018-11-02

Triangle Australe EZ mot Triangle Signature Delta - vi lyssnar och jämför!

Dagens spontana demo i butiken var en jämförelse mellan 2 kritikerrosade högtalare i olika prissegment nämligen Australe EZ och Signature Delta.

Utrustning

Demon utfördes i vårt demorum med följande utrustning: Primare I35 som försteg och Primare CD35 med Prisma kopplat till dubbla Emotiva XPA-1. Musikvalet idag var Veto av Sohn, en elektronisk låt med bra botten och mycket detaljer, som spelades upp från Primare CD35 via Tidal. Precis som med vår shoot out mellan 4-K referensspelarna spelar vi samma låt på bägge högtalarna i ca 1.5 minut för att sedan göra en kortare repetition innan vi växlar högtalare.

Australe EZ

Triangle Australe EZ är en väldigt imponerande högtalare bestyckad med hela 3st 6.5" baselement, 1st 6.5" mellanregister och dubbla horndiskanter; en framåtriktad och en bakåt. Denna konstruktion kommer från referenshögtalaren Magellan och målar upp en stor ljudbild, mer läsning finns på produktsidan. Man märker direkt att detta är en stor högtalare med djup bas och bra klipp, ett engagerande mellanregister och klar men inte påträngande diskant. Det här är verkligen en högtalarna som man stampar takten till.Signature Delta

Delta är den mindre golvaren i Signature-serien med dubbla 7” basar och ett 7” mellanregister som parats med Triangles fina TZ2500 diskant. Byggkvalitén och finishen är fantastisk med ett underbart djup i lacken. Vi börjar spela och även här finns det gott om botten, kanske inte lika avgrundsdjup som i Australe men med bättre kontroll. Mellanregistret öppnar upp sig och röster framträder bättre samtidigt som fler detaljer i musiken upplevs. Diskanten är härligt distinkt och upplevs som lite mjukare och bättre sammanhållen än i Australe.Slutsats

Detta var ingen shoot out utan snarare en jämförelse av 2 olika högtalare från samma tillverkare med lite olika fokus. Triangle Australe EZ är högtalaren för dig som verkligen gillar att stampa takten till musiken och uppskattar rejält med bas. Triangle Signature Delta är mer förfinad och kanske inte ger samma stampa takten känsla men framhäver detaljerna i musiken på ett bättre sätt med en mer tight men inte lika djup bas. Vad man väljer är högst individuellt…personligen lägger jag slantarna på Signature Delta!
Skrivet av Patrik 2018-11-02


Visad 1.603 gånger