Din kundvagn är tom

Panasonic TX-55EZ950 - bästa TV-köpet denna sommar

Just nu kan vi på Hembiobutiken erbjuda en av de finaste tv-apparater vi någonsin sett till ett riktigt förmånligt pris - Panasonic TX-55EZ950E. En perfekt TV för alla behov oavsett om det gäller senaste filmtitlarna, sommarens VM-fest eller intensiv och snabb gaming tack vare den låga input lagen!

Hollywood i hemmetPanasonics tv-apparater har länge legat i framkant, just på grund av ett nära samarbete med Hollywood. När Pioneer lade ner tillverkningen av sina klassiska Kuroplasma, gick många av deras medarbetare över till Panasonic. De sista plasmaapparaterna som tillverkades hos Panasonic höll absolut världsklass. Nu har Panasonic överför plasmans svartnivåer till OLED, ihop med 4K-upplösning och HDR-presentation. Resultatet är helt makalöst och det stavas Panasonic TX-55EZ950E.

Underbar HDR


Vänta lite! Den har inte Dolby Vision! Det stämmer bra. Frågan är om den behöver det. TX-55EZ950E använder sig av den mest utpräglade standard av HDR – HDR10. Varje film som har Dolby Vision har också en färgsättning i HDR10. Själva grundpanelen och bildprocessorn (HCX2) i EZ950 är av absolut toppklass. Panasonic har länge haft en neutral och färgkorrekt ton, som gör att varje film (oavsett färgschema) blir så nära den korrekta, tilltänkta bilden man kan komma. Välrenommerade postproduktionshuset Deluxe i Hollywood använder sig av Panasonic OLED som referensmonitor för sina kunder - filmskaparna själva. M3, Sveriges prylsajt poängterade Panasonic TX-55EZ950E bildkvalitet när det kommer till inställningar och hur enkelt det är att få till en naturtrogen bild.

M3 recension September 2017

Vi får också ordentligt med ljusstyrka samtidigt som kontrastomfånget imponerar stort. Svärtan i mörka scener är verkligen becksvart, men mest imponerar ändå färgåtergivningen som är helt suverän. Vi behöver inte peta alls mycket i inställningarna för att få till en bild där exempelvis hudtoner ser riktigt naturtrogna ut samtidigt som vi kan njuta av en mycket kontrastrik bild utan överskärpning eller utfrätta ljusa partier.


Kalibrering


Panasonic TX-55EZ950E ser riktigt bra ut bildmässigt direkt ur lådan, i dagsläget är det en utav de bästa tv-apparaterna vi sett bildmässigt och ett utav de bästa mätresultat vi sett från en OLED okalibrerad (LG vill gärna dra åt ett mer varmt färgschema, Sony åt det kallare hållet medan Panasonic håller en mer neutral korrekt bild). Dock är det efter genomförd kalibrering EZ950 verkligen ”glänser”. Det är absolut häpnadsväckande vilken bild EZ950 levererar, absolut referensnivå, EZ950 är i princip godkänd för postproduktion (vilket normalt sätt kostar minst 6-siffrigt i ganska blygsamma storlekar) och bilden efter kalibreringen får tom den mest kritiska bildkonnässören att tappa hakan. Både Frölunda - och Sundbybergsbutiken kan erbjuda kalibrering hemma hos dig i din rätta miljö tillsammans med speciell mätutrustning. Du kan läsa mer om vår kalibreringstjänst här.


THX-certifieradPanasonic TX-55EZ950E bär en THX-certifiering, vilket innebär att den genomgått runt 400 hårdtester inom 30 olika kategorier. Utöver detta har TVn en mycket fin rörelsehantering samt låg inputlag för tv-spelsentusiasten - 26 ms i Game Mode enligt Avforums. För de riktigt inbitna spelfantasterna kan detta vara A och O då man vill ha så lite fördröjning av bilden som möjligt. Passa på att köp TX-55EZ950E medan den fortfarande finns i lager, till detta förmånliga pris.


257680