Din kundvagn är tom

Test vi uppackning av Klipsch The Three med Google Assistant

bild till Test vi uppackning av Klipsch The Three med Google Assistant

En riktigt snygg högtalare, men låter den lika bra som den ser ut? Jens i Frölundabutiken tar en närmare titt på Klipsch The Three med Google Assistant.

Vintage i modern tid


En modern högtalare i 50-tals stuk? Det är nog så jag väljer att beskriva Klipsch The Three. Tillverkad i lyxiga material som äkta träfaner och läckra metalldetaljer får vi en högtalare med riktigt cool vintagedesign. I den moderna delen har vi funktioner som Google Assistant, den pratglada röststyrningsassistenten som kan svara på livets frågor (Eller spela musik). Vi har även Chromecast Audio som ger användaren tillgång till mer än 300 olika musiktjänster som Spotify, Tidal, Deezer m.fl.



Uppackning - vad finns i lådan?


För en månad sedan gjorde min kollega Erik ett test på JBL Party Box 300. En rätt kraftig högtalare på dryga 15 kg som blev födseln till citatet ” den mångåriga frånvaron från gymmet gör sig ganska snabbt påmind”. Jag däremot drog det längsta strået och fick den lilla smidiga The Three II.



Vid första ögonkastet på ytteremballaget ser man en väldigt minimalistisk och stilren design. Inuti ligger The Three som är skyddad av frigolit samt skyddad med en påse runt sig för att minimera skador. Som tillbehör finns det inte så mycket att prata om. En vanlig strömkabel för nätdrift och en snabbguide för att komma igång, allt annat löser du via telefon eller surfplatta!



Hej Google!


Efter man har kopplat in ström till högtalaren så är man nästan i mål. Man behöver bara ladda ner appen Google Home från App Store eller Google Play beroende på telefon. Efter några val och uppdateringar så är det bara att tuta och köra. Jag vräkte ut mig ett ”Hej Google” på direkten och tätt inpå så fick jag ett svar från den pratglada rösten. Testade sedan några olika testkommandon blev jag förvånad över hur mottaglig Google Assistant faktiskt är, även på längre avstånd.


Men hur låter det då?


När installationen blev klar i Google Home-appen så hittades en koppling med min telefon på direkten, även fast vi har en nätverksdjungel här på Hembiobutiken. Man kan även köra direkt via Bluetooth om man föredrar det.
Högtalaren har maffig uppsättning högtalare med dubbla 2.25" fullrange-element, 5.25" subwoofer, plus dubbla 5.25" passiva radiatorer.

Testade först ”Quick Musical Doodles” av Two Feet och blev nästan slagen av hur mycket tryck man får ut ur det lilla formatet. Efter blev det Jorja Smiths ljuvliga röst i låten ”Blue Lights”, här löste Klipsch jobbet galant. Under hela spårets gång så lät rösterna klara och tydliga.


 

Sammanfattning av testet

Jag förväntade mig inte alldeles för mycket från Klipsch The Three, men jag blev absolut förvånad över vilken spelglädje denna vintagedesignade högtalare besitter. En smidig högtalare som egentligen bara behöver ström (Nätverk behövs om du vill utnyttja Google Assistant bla.), sen kan man slänga sig på soffan och styra musik från favoritlistan direkt i telefonen. Designen är bara ett plus, vem har någonsin klagat på äkta träfaner? Så min sammanfattning blir helt enkelt att The Three med Google Assistant är en högtalare med lika bra ljud som utseende för en riktigt bra peng.



Skrivet av Jens 2020-07-21


Visad 2.325 gånger