Din kundvagn är tom

Test vid uppackning av JBL PartyBox 300

bild till Test vid uppackning av JBL PartyBox 300

Med sommarens intåg med sommarlov och semester för många, kan vi njuta av varma dagar och kvällar med skönt park-, balkong- och trädgårdshäng. Pricken över i:et med trevligt sällskap, nåt gott på tallriken och kallt i glaset, är lite schysst välljud från en portabel musikmaskin. Vi tar en koll på JBL:s moderna bergsprängare PartyBox 300!

JBL:s partylådor

JBL har länge varit en stark och pålitlig leverantör av ljud i alla dess former, allt från enorma PA-system som fyller världens arenor med välljud till högtalare för hemmabruk, hörlurar av olika slag och portabla musiksystem. Vi minns väl alla den portabla "bergsprängaren" som släpades runt på axeln, ofta med det obligatoriska tillbehöret blyertspennan, för att reda ut trasslet från det där blandbandet man lagt ner så många timmar på. Nu är bandtrassel ett minne blott och streamat ljud är melodin. JBL har tre modeller i PartyBox-serien; 100, 300 och den enorma 1000-modellen. Som svensk och lite lagom mellanmjölk kör vi mittenmodellen PartyBox 300 som är en bra kompromiss mellan bärbarhet (nåja, släpbar) och ljudtryck.

Uppackning - vad finns i lådan?

Det är en ganska stor låda jag hämtar från lagret och den mångåriga frånvaron från gymmet gör sig ganska snabbt påmind, drygt 15 kg skall släpas iväg från lagerhyllan. Lådans utseende är färgglatt med bilder på produkten som pockar på ens uppmärksamhet.


Inuti ligger guldklimpen ordentligt skyddad med formgjuten frigolit och en skyddande påse kring själva PartyBox 300. Som tillbehör finns en vanlig strömkabel för nätdrift och uppladdning, snabbguide för att komma igång samt en 12-volts kabel, perfekt när man är ute med båten eller campingvagnen och krämen tar slut i partyboxen. Batteriet förresten räcker i upp till hela 18 timmar, beroende på volym och hur mycket man använder den inbyggda belysningen.


Anslutningar

Det primära med PartyBox 300 är såklart att streama sin musik trådlöst via Bluetooth. På baksidans överdel finns även en separat ingångspanel med flera olika in- och utgångar: AUX in, Stereo RCA in- och ut, 5 volts USB-port för laddning av externa enheter och det kanske mest spännande...mikrofon och gitarringång med separat volymkontroll. Du kan alltså sjunga och spela med i musiken ni lyssnar på, snacka om partyhöjare! Ett praktiskt bärhandtag gör det hyfsat enkelt att ta med sig maskinen men tura om för säkerhets skull, armarna blir ganska trötta efter en stund.


Inbyggd partybelysning

PartyBox 300 har inbyggd belysning som verkligen är en partyhöjare. Du kan välja tre olika förinställda lägen som på olika sätt interagerar med musiken du spelar: Party, Meter och Pulse, eller välja att ha den helt avstängd.


Party party, vilket tryck

Vi trycker på Power-knappen på ovansidan och PartyBox 300 vaknar till liv med ett välkomnande? ljud och lite flörtigt blinkande med belysningen. Ihopkoppling med min telefon går snabbt och supersmidigt: tryck på Bluetooth-pairing och maskinen ställer sig i vänteläge, kör igång Bluetooth på telefon och anslut mot maskinen, tuta och kör! Elementbestyckningen med dubbla 6.5 tums basar och tre 2.25 tums mellanregister-/diskantelement bådar gott för en rejäl ljudupplevelse och PartyBox 300 gör mig inte besviken på nåt sätt! Kör igång Daft Punks/The Weeknds "I feel it coming" och jösses vad den levererar! Mängder av djupbas och klara tydliga röster. Det är lätt att bara mata på och jag kör vidare med Deadmau5, Avicii (R.I.P) och så fortsätter det! Skulle en PartyBox 300 inte vara nog kopplar du enkelt ihop två stycken trådlöst med JBL:s TWS (True Wireless Stereo). Smidigt är också att boxen kan placeras både ståendes eller liggandes tack vare sina gummerade fötter.

 

Sammanfattning av testet

Det här är en modern och riktigt kul version av den klassiska bergsprängaren. Högtalaren kan spela på ordentligt högt och den långa batteritiden är suverän. Partybelysningen som pulserar i takt med musiken är en kul grej men går, som tur är, att stänga av, kanske inte alla som gillar den hypnotiska effekten den tillför. Jag har inte provat att koppla in en gitarr eller mikrofon för att spela och sjunga med i musiken men det är nog mina kollegor mest tacksamma för, säkerligen en funktion som kommer vara väldigt uppskattad hos andra! Sen var det det där med bärbar ja, den väger som sagt sina modiga 15 kilo så se till att gå till gymmet innan den skall transporteras längre sträckor ;-)Skrivet av Erikwelin 2020-06-16


Visad 1.180 gånger