Din kundvagn är tom

Uppackningstest Epson EH-TW7100

bild till Uppackningstest Epson EH-TW7100

Epson är en av de marknadsledande projektortillverkarna i budgetklassen. Epson EH-TW7100 är en ljusstark LCD projektor som har stöd för 4K Ultra HD med hjälp av pixelshift-teknik.

Uppackning

Många är intresserade av att få en större bild än en TV i sitt vardagsrum eller varför inte som ett komplement till TV:n. Helst ska det vara något som är litet och inte låter för mycket. Epson EH-TW7100 är perfekt i det hänseendet så vi monterade upp den i vårt "vardagsrum".

Projektorn kommer väl emballerad för att klara av att transporteras över land och rike. Ett par rejäla bitar formskuren frigolit ser till att den ligger tryggt i sin låda. I förpackningen finns strömkabel, fjärrkontroll inklusive batterier och manual på CD. 3D glasögon ingår inte men kan köpas som tillbehör.



Kvalitetsintryck

Epson EH-TW7100 är en projektor med gedigen byggkvalitet i ett kompakt och lättplacerat format.

Projektorn är mycket enkel att både placera och installera med hjälp av lens shiften, optiska zoomen och den lättöverskådliga fjärrkontrollen. På baksidan hittar vi dubbla HDMI-ingångar, USB och 3.5 mm ljudutgång. Med den inbyggda bluetoothfunktionen kan även ljudet sändas vidare trådlöst.

Frölundabutikens "vardagsrum" är ganska litet och EH-TW7100 skall projicera en 86 tum stor bild på endast 2.5 meters avstånd, dessutom med en lite knepig placering högt upp på vägg ståendes på en hylla. Detta klarar den dock av galant tack vare de omfattande justeringsmöjligheterna.



Fördelar/Nackdelar

EH-TW7100 är en ljusstark liten kompakt och lättplacerad projektor med många inställningsmöjligheter, dessutom med stöd upp till 4K Ultra HD. För den som vill finns även möjligheten att skicka ljudet trådlöst till extern utrustning.

Då projektorn är ganska kompakt har den ett lite högre fläktljud, inget onormalt dock för en projektor med den här ljusstyrkan och storleken. Projektorn har ett par enklare högtalare inbyggda men det blir en väldigt märklig upplevelse när ljudet kommer från fel håll.




Rekommendationer

EH-TW7100 har en högre ljusstyrka och bättre bildkvalitet än lillebror EH-TW7000 vilket gör den väl värd mellanskillnaden. Den högre ljusstyrkan gör även att den passar perfekt till ett lite ljusare vardagsrum.

Detta är en projektor vi kan rekommendera för dig som söker en liten och smidig projektor med flexibla placeringsmöjligheter som fungerar väl i upplysta rum. Glöm dock inte att kombinera med rätt duk för bästa resultat.



 

Sammanfattning av testet

Rolig bekantskap med denna kompakta och lättplacerade projektor med 4K stöd.



Skrivet av Kentp 2019-10-14


Visad 3.735 gånger