Din kundvagn är tom

Uppackningstest av Krell K-300i stereoförstärkare

bild till Uppackningstest av Krell K-300i stereoförstärkare

Efter att Krell lanserat K-300i så har hifi-världen uppmärksammat detta anrika märke igen, med ny kraft och resurser har företaget tagit ny fart och syns mer och mer i olika sammanhang. 300i fångade vårt intresse efter att ha läst flertalet recensioner som hyllade produkten, inte bara ljudmässigt men även dess funktionalitet och stabilitet. Vi har därför valt att demonstrera K-300i i våra butiker och delger här mer information kring uppackningen och de första intrycken. Är du intresserad av K-300i så kontakta någon av våra butiksexperter på Krell.

Uppackning

För att utöka vårt sortiment inom High-end HIFI har vi valt att plocka upp K-300i. Förpackningen är gedigen och håller den nivå vi förväntar av en produkt i denna prisklass. Mycket bra.

Det som ingår i förpackningen förutom själva förstärkaren är en gedigen fjärrkontroll, bruksanvisning på engelska, certifikat och en standard strömkabel.


Gediget packadKvalitetsintryck

Byggkvaliteten har jag inget att anmärka på, detta är ett seriöst bygge rakt igenom vilket märks på allt från insex-skruvarna till aluminium höljet med den massiva aluminium fronten med Krell-loggan. Fjärrkontrollen är också tillverkad i metall, den är tung och rejäl och styr maskinen problemfritt med bra räckvidd. K300i har en riktigt trevlig OLED-display, något liten kan jag tycka men ger ett mer diskret intryck.

Inkopplingen går smärtfritt den med. En stor fördel var när vi kopplade in denna direkt på vårat nätverk, Roon endpoint dök upp och musiken började spela direkt. Den startar alltså automatiskt om man så vill när man spelar upp musik via Roon/Tidal vilket gör den extremt enkel att använda. På baksidan är det så stilfullt det kan bli, tydliga kopplingscheman och rejäla högtalarterminaler.
Fördelar/Nackdelar

Vår medarbetare Chris i Sundbybergsbutiken har lyssnat och det första som som upplevdes otroligt positivt med Krell K-300i Digital var framförallt dess basåtergivning. Den är helt klart mäktig, extremt bra dynamik och kontroll i hela basregistret infinner sig. Oavsett vilka högtalare vi slänger på så levererar K-300i både med järnhammare och romantik. Höjer vi upp volymen rejält så levererar den fortfarande samma kontroll vilket säger en del om strömresurserna. Detaljåtergivningen är otroligt levande, organisk med mycket tyst bakgrund. Röster låter avslappnat och naturligt med bra textur och separation. Förstärkaren har riktigt bra tajming och förmågan att placera ut alla små detaljer/instrument både på bredd och djup är exemplariskt. Holografin som man får med denna förstärkare är också i en nivå i sig, musiken förmedlas ut på ett sett som gör att man bara vill lyssna vidare istället för att ”analytiskt” lyssna på inspelningen. Kort och gott är denna förstärkare en av dem absolut bästa jag lyssnat på, riktigt imponerande.

Kikar man innanför huven så ser man den överdimensionerade Toroidal-transformatorn, mycket av vikten kommer från nätdelen. Viktmässigt ligger den på ”blyga” 24kg, detta tack vare Krells patenterade iBias-teknik där man får ljudfördelen med ren Klass-A drift men slipper stora kylflänsar och ingen värmeförlust som traditionell Klass-A alltid gett.

Summarum: Krell K-300i är en riktig drömförstärkare i ett mindre format, koppla in dina högtalare och upplev en ljudkvalitet som få kan mäta sig med. Allt i en smidig och lyxig förpackning med känsla för detaljer.

Enda nackdelen som jag ser det hela är den mindre displayen, en aningen svår att se vilken volym man kör med. Höjer man upp kontrasten på displayen så blir det lite tydligare vilket är en bonus. Fördelen med en mindre display är att den blir mer stilren.
Rekommendationer

Vi kan rekommendera Krell K-300i till audiofilen som söker efter en smidig integrerad förstärkare utan att göra avkall på ljudkvalitet.

 

Sammanfattning av testet

Sammanfattningsvis så kan vi säga att våra högt ställda förväntningar faktiskt slogs, vi trodde tidigare inte att man kunde få så pass bra ljudprestanda ur Krells minsta förstärkare, det skapar en ordentlig nyfikenhet över vad de större slutstegen kommer att leverera.Skrivet av Chris 2019-09-24


Visad 1.901 gånger