Din kundvagn är tom

Alexander testar biofåtöljer från Haga-gruppen

bild till Alexander testar biofåtöljer från Haga-gruppen

Många är på jakt efter den perfekta biofåtöljen. Faktum är att ingen film i världen oavsett hur bra den är upplevs på rätt som om man inte sitter bekvämt. Upplevelsen blir aldrig komplett när man sitter och skruvar på sig, rättar till kläder eller rent ut av måste resa sig när popcornen poppat klart och ska tillbaka till filmen. Hembiobutiken har med ljus och lykta sökt efter ett prisvärt alternativ tills ljuset riktades på Haga-gruppens manuella och eldrivna biorecliners. Vi tar en titt på modellen Colorado.

Uppackning

Produkterna kommer till butiken väl emballerade. En wellpappram runt möbeln förstärker skyddet från den stora mängden bubbelplast som täcker möbeln. Som om inte detta vore nog är hela rasket övertäckt med en läcker tygpåse som även kan agera som solskydd eller liknande när möbeln inte används.Kvalitetsintryck

Både enskilda recliners (recliner = fällbar fåtölj) samt biosoffan med sina mittkonsoler ger ett solitt intryck med bra tyngd. Finishen är på topp i sin microfiber eller läder-imitation. Förutom att hålla ned priset är det även ett materialval hållbart för framtiden som tilltalar de flesta.

Den manuella modellen är lätt att montera. Ryggstödet klickas smidigt fast i sittgrunden och kuddarna till armstöden sätts dit med dragkedjor och kardborre.

Den eldrivna biosektionen har också smidiga klickfästen mellan fåtöljerna och mittkonsolerna. Här har varje stol sin egen strömförsörjning via en lång fast strömkabel vilket är flexibelt i de flesta monteringssammanhang.


Vårt biorum med podie ger perfekta förutsättningar för Colorado-serienFördelar/Nackdelar

Den eldrivna modellen ger en lyxig one of a kind-känsla och reglering av rygg och benstöd sker näst intill ljudlöst med ett jämnt svep från givakt till tandläkarmottagning. Den manuella modellen kräver såklart marginell ansträngning av användaren men det känns ändå helt naturligt när man rätar upp stolsryggen och benstödet förtroendeingivande klickar fast med hjälp av ens egen tyngd.

Det är ingen hemlighet att det finns flera aktörer på marknaden som tex HCM (home cinema modules). Där finns äkta skinn som tillval. Tillbehör såsom ipad-hållare, lampor som drivs direkt av den interna strömmen, dryckeshållare och LED-belysning och annat kul går att krydda sin biosoffa med. Detta saknas hos Haga-gruppens produkter men då får vi också ha i åtanke att dessa betingar en bråkdel av priserna hos HCMs recliners.

Rekommendationer

En bekväm biofåtölj eller soffa är inte enbart för dig med ett dedikerat biorum.
Bekvämlighet bör alltid vara i fokus när man vill uppleva film som bäst i stolar långt mycket bekvämare än de man finner i landets biosalonger. Förutom bioupplevelser är användningsområdena många. Så oavsett om det är sagostund med barnen, svärmors fotbad, TV-spelsturnering eller Game of Thrones-maraton så fyller en bekväm möbel som dessa alltid sin funktion. 

Sammanfattning av testet

Som alternativ till den klassiska hörnsoffan levererar biofotöljerna en klart bättre sittposition och bekvämlighet, dessutom med fullt fokus framåt. Haga-gruppen tar oss in i denna värld med Colorado-serien som kan fås i eldrivet eller manuellt utförande, dessutom till ett pris som är högst överkomligt för kvaliteten.Skrivet av Alexander 2019-06-20


Visad 1.514 gånger