Din kundvagn är tom

Harman Kardon Citation One - Vi testar hur bra den fungerar

bild till Harman Kardon Citation One - Vi testar hur bra den fungerar

Kravet på bra trådlöst ljud blir allt större och det finns en hel djungel av alternativ ute på marknaden. Helst ska det vara något som kan strömma ljud från exempelvis Spotify, det ska gå att koppla ihop helt trådlöst, spela ut i flera rum samtidigt och självklart se snyggt ut i hemmet. Plus är ifall det dessutom går att styra högtalaren med rösten på svenska.

Uppackning

Allt detta och mer har Harman Kardons Citation-serie, en modern aktiv högtalare med trådlös uppkoppling och integrerad med röststyrning på svenska från Google. Harman Kardon är ett känt namn på marknaden, och har gjort sig berömda för sina förstärkare, slutsteg och högtalare i över 70 års tid. Det vi ska titta närmare på idag delar faktiskt samma namn som deras försteg från 50-talet, Citation One, dock är det 2019 och då är det trådlösa multirumshögtalare som är i ropet.

I den lilla förpackningen hittar vi en elegant högtalare klädd i tyg, tillsammans strömkabel och instruktion- och säkerhetsanvisningar. WiFi är inbyggt i själva högtalaren, vilket gör att Citation One behåller sin elegans utan en extern antenn. För bäst uppkoppling rekommenderar vi en ethernetkabel, vilket inte följer med i lådan och som går att köpa hos oss för en billig peng.


Detta är vad du får i Citation One-lådanKvalitetsintryck

Det första som man slås av är hur elegant högtalaren är, aningen större än en Google Home-högtalare, och på två kilogram väger den avsevärt mer. Danska Kvadrat bistår med industridesignen, där de har tagit fram ett tyg som är både smutsavvisande och flamsäkert. Om man tittar noga ser man flera olika färger utöver svart, som matt gul, magenta och mörk turkos.

På ovansidan hittar vi en elegant simpel kontrollpanel i borstat aluminium, med touchknappar för volym, Bluetooth och mikrofonen. Det sistnämnda kan vara användbart när man vill stänga av röstaktiveringen för Google Home. På undersidan finns det ett uttag för strömkabel och ethernet, som dras genom en diskret kabelränna på baksidan.

Möbeltyget är riktigt läckert och ger ett kvalitativt intryck på Citation-serienFördelar/Nackdelar

Högtalaren kopplas in med ström och ställs in relativt snabbt med Google Home Appen. Efter att ha angett högtalare och namngett denna guidas man genom röstigenkänningen, vilket underlättar att Google Home reagerar på din specifika röst. Efter det loggar man in på streamingtjänsterna, som Spotify, och vips är det igång.

Ett "Hej Google, spela Dire Straits" senare och Sultans of Swing spelar ut ur högtalaren, där högtalarens tyngd gör sig påmind med taktfast bas och en förvånansvärd rymd med tanke på den ringa storleken. Både trummor och gitarr samsas med Mark Knopflers sång utan att det låter vasst eller skrikigt. Vi byter över till Adeles grandiosa Hello. Hennes röst får sin plats, men ibland kan vi tycka att instrumenten hamnar lite väl långt bak. Byter vi över till storasyskonet Citation 300 låter det betydligt mer sammansvetsat.

Lätt att konfigurera och styra med den tillhörande appenRekommendationer

Citation One är en ypperlig produkt när du vill njuta av ljud i vardagen, men önskar du lite mer komplett musikupplevelse så passar Citation 300 eller dess storasyskon dig bättre. Förutom One, så får du även ut väldigt mycket av att komplettera med flera produkter inom Citation-serien. Då kan du fylla huset med musik inom samma system.

 

Sammanfattning av testet

Harman Kardon Citation One är en aktiv högtalare med trådlös funktionalitet som är enkel att komma igång, enkel att använda, låter bra med tanke på storleken och ser modern ut i sin design. Vill man ha större ljud rekommenderar vi att titta på storasyskonen inom Citation-serien, däremot är Citation ett bra ställe att börja på då den kan kopplas samman via Google Home appen.Skrivet av Per 2019-06-19


Visad 5.276 gånger