Din kundvagn är tom

Uppackningstest Arcam SA20

bild till Uppackningstest Arcam SA20

På Hembiobutiken strävar vi alltid efter att erbjuda våra kunder de bästa produkterna på marknaden och engelska Arcam är ett fabrikat som väl passar in i den kategorin, oavsett om det gäller stereo- eller bioförstärkare, streamers , RIIA-steg eller DAC’ar. Vi tar en titt på SA20 från Arcams HDA-serie.

Uppackning

Förstärkaren levereras i en ganska anonym låda, det är innehållet som skall tilltala kunden, inte en fancy kartong. Ett par rejäla bitar formskuren skumplast skyddar SA20 mot ovarsam hantering vid transporter. Det är ganska sparsmakat med tillbehör och fjärrkontroll, strömkabel samt bruksanvisning är det man får hålla tillgodo med;:.



Kvalitetsintryck

Lyft ur kartong känns SA20 väldigt gedigen, det är trots allt 10kg förstärkare i ett ganska kompakt format. En uppsättning rejäla högtalarterminaler ser till att även lite grövre kabel får plats och givetvis hanterar SA20 banankontakter (glöm inte att ta bort skyddsplupparna först). Designen har fått sig en rejäl uppfräschning med ett mjukare formspråk och en större och tydligare display, mycket trevligt!



Fördelar/Nackdelar

Till skillnad mot den gamla A29 har SA20 fått digitala ingångar och DAC…tumme upp för detta! D/A-omvandlaren kommer från välrenommerade ESS Technologies, i detta fallet en 32-bits Sabre9038K2M. Den optiska ingången gör det enkelt att koppla in t.ex en TV eller CD-spelare. SA20 har även inbyggt RIIA-steg för vinylentusiasterna, dock endast för MM-pickup. Integration mot styrsystem som t.ex Control4 finns via I/P-kontroll . En väldigt trevlig funktion är möjligheten att göra om de analoga ingångarna till en Home Theater-ingång, Arcam kallar detta Processor Mode (PM), perfekt om man vill använda sin stereoförstärkare som slutsteg i en hemmabiouppsättning. Här finns tyvärr ingen inbyggd streaming, men vi rekommenderar att kombinera SA20 med Arcams fina rPlay för detta.



Rekommendationer

SA20 använder Arcams finurliga Klass G förstärkarteknik som jobbar med switchande nätdelar för att ge ren klass A i de första watten som är det renaste sättet att återge musik på. Behövs det mer effekt vid t.ex högre volymer, används nästa nätdel och tar över på ett mjukt sätt med riktiga låga distorsionsvärden. Ljudkaraktären är ganska neutral vilket gör att den passar de flesta högtalare, det finns gott om kraft för att driva även lite större högtalare, dock kan man inte spela hur högt som helst (vi spelade själva på Triangle Esprit Antal vid vårt test).



Pros
+ Bra med effekt
+ Digitala ingångar
+ Stilren design med tydlig display
+ Arcam Processor Mode (PM)
+ Inbyggt RIIA-steg
+ Passar de flesta högtalare

Cons
- Inget streamingstöd
- Går inte att spela hur högt som helst.




 

Sammanfattning av testet

Arcam har alltid jobbat efter devisen att göra affordable HiFi, dvs prisvärd elektronik som tilltalar de flesta och SA20 är inget undantag. Det finns tillräckligt med kraft för att driva de flesta högtalarna i mellansegmentet. Vi välkomnar designen och de omfattande anslutningsmöjligheterna, såväl analoga- som digitala, men hade gärna sett någon form av streamingtjänst inbyggd.



Skrivet av Erikwelin 2019-05-16


Visad 2.775 gånger