Din kundvagn är tom

Uppackningstest SVS Prime Pinnacle

bild till Uppackningstest SVS Prime Pinnacle

För drygt två år sedan slog högtalarna SVS Ultra tower ned som en bomb på högtalarhimlen. Hemmabiotidningen skrev två uppslag om Ultra-familjen och succén var ett faktum. I kölvattnet av SVS Ultra Tower kommer nu den kaxiga Prime Pinnacle som är det nya flaggskeppet i den mindre Prime-serien. Alexander i Sundbyberg tar en närmare titt.

Uppackning

Högtalarna kommer i kraftiga kartonger och ligger tryggt inkilade i frigolitblock för säker transport. Med i lådan finns också två olika typer att fötter till högtalarna. Ett par klassiska spikes som SVS benämner ”threaded metal spikes” samt en mindre och bredare fot som benämns ”elastomer isolation feet”. Inga pluggar till basportarna medföljer men efter en titt i den tiosidiga medföljande manualen ges tips på hur högtalarna optimalt placeras vilket såklart är en klart bättre lösning än baspluggar.



Kvalitetsintryck

Väl uppe ur kartongen möts man av en lyxig pianolack (finns även i svart ask). Finishen är i toppklass och Prime Pinnacle lyckas med bedriften att se både elegant och kaxig ut samtidigt. Den formskurna tygfronten ger ett elegant intryck medan de tre (3!!!) basportarna på baksidan flaggar för vad vi kan vänta oss. Även små läckra detaljer som det lilla gallret som skyddar diskanten och de infällda högtalarterminalerna på baksidan. Dessa tar både banankontakter eller fungerar som vanliga polskruvar. Här saknas dock möjlighet till Bi amp/bi wire i jämförelse med den större modellen Ultra tower då högtalaren endast är bestyckad med ett par högtalarterminaler.



Rekommendationer

Även om högtalarna är relativt lättdrivna (88db) så mår de bra av lite effekt. Vi kopplar upp Prime Pinnacle till en Marantz SR8012 ihop med center och surroundhögtalare från Ultra-familjen tillsammans med en SVS SB-3000 subwoofer. Filmen Oblivion (2013) sparkar igång systemet med tydliga detaljer och bra pondus. Vi lyfter in högtalarna i vårt Hifi-rum och kopplar upp dem till en Marantz PM-10.



Det blir mjukstart med norska Hekla Stålstrengas ”Har du fyr” där sången ligger fint centrerad. Det är djup och tryck i kontrabasen samtidigt som de detaljrika gitarrerna kompletterar stereobilden snyggt. Vi blir direkt frestade att se vad baselementen med sina interna kammare går för och sätter i gång London Grammars ”Hey now” som sätter de flesta högtalare på prov. Högtalarna gräver djuuupt i basfrekvenserna och får priskyltarna i rummet att skallra. Ja, nästan allting skallrar utom kabinettet på Prime Pinnacle som är stumt och fint utan tendenser till mekaniska missljud. Här finns det spelglädje så det räcker och blir över. Bör upplevas i någon av våra butiker!

 

Sammanfattning av testet

SVS Prime Pinnacle lägger sig perfekt mellan Prime Tower och SVS Ultra Tower som en kompakt högtalare som ändå levererar både hög ljudkvalitet och engagerande bastryck. Ett riktigt bra val för den som söker en stilren högtalare som levererar ett prisvärt ljud.



Skrivet av Alexander 2019-05-07


Visad 2.981 gånger