Din kundvagn är tom

 

AUSounds, hörlursspecialister från andra sidan atlanten!

bild till AUSounds, hörlursspecialister från andra sidan atlanten!

Det senaste stjärnskottet från andra sidan atlanten är hörlursspecialisterna AUSounds. Bakom företaget står ett antal eldsjälar som tidigare arbetat med utveckling för stora företag som Beats, JBL, Bose och Sennheiser. Tillsammans med en egen hörlursfabrik så har de full kontroll på både design och produktion. Allt för att skapa klassledande och väldesignade hörlurar med modern teknik. Dessutom i tätt samarbete med musikproducenter för att få fram rätt ljudkaraktär och prestanda. Ett kvitto är CES Innovation award som de fick som utmärkelse 2020.

Vårt sortiment inkluderar tre In-Ear lurar, två Over-Ear och en liten specialare, ett par solglasögon med inbyggda högtalare. Någonting för alla helt enkelt och alla har inbyggd Bluetooth-koppling.

Kvalitetsintryck


Vår kära kollega Sasha tog sig friheten att testa AUSounds trådlösa over-ear hörlurar, AU-XT ANC. Nedan är hans beskrivning på första mötet med AUSounds!

Det första man lägger märke till är den stilrena finishen i mattsvart som hörlurarna från AUSounds har. Öronkuddarna som är av memory foam sitter skönt runt öronen. Men AUsounds har tänkt på helheten, så toppen av bygeln består av silikon för en bättre ergonomi och förhindrar det obehagliga trycket mot huvudet vissa hörlurar ger ifrån sig efter en längre stund. Hörlurarna väger endast 380gr, så det kändes aldrig överansträngt att använda hörlurarna, inte ens efter en längre tid.

Ett plus är att det finns markeringar på insidan av kåporna, så man enkelt ser vad som är höger och vänster. Denna modell använder sig av manuella knappar för musikkontroll, vilket fungerade bra men kan vara lite svårt att lokalisera i början.
På uppstegsmodellen AUSounds AU-X ANC har man touchkontroll i stället för knappar samt en ”Auto-detect” funktion för smidigare hantering.

Själva uppkopplingen var busenkel med AU-XT ANC. Håll bara On-knappen i ca. 5 sekunder tills röstassistenten säger ”pairing mode”, hörlurarna dyker sedan upp på direkten under tillgängliga bluetooth-enheter på telefonen och är redo för att anslutas. AU-XT ANC använder sig utav Bluetooth 5.0 och har en räckvidd på ca. 10m. Jag hade aldrig några konstigheter med uppkoppling även fast jag rörde mig runt omkring i lägenheten utan mobiltelefonen.

Ljudet


Nu till den roliga delen! Jag blev faktiskt positivt överraskad av hörlurarnas ljudkvalitet, även fast de inte var inspelade. Direkt från kartong fick jag en väldigt trevlig upplevelse.
Den första låten som jag drog på var ”I Need A Dollar” av Aloe Blacc. AU-XT ANC bidrar med en kraftfull men ändå välbalanserad och rapp bas som inte äter upp detaljerna från mellanregister och diskant.

Nästa låt blev ”Master Of Puppets” av Metallica för att sätta hörlurarna i en jobbigare sits. Men samma sak igen, jag blev faktiskt mycket överraskad över hur AU-XT hanterade även en svårare låt. Det händer såklart väldigt mycket i låten, men det blir aldrig jobbigt eller för ”grötigt”.
Men som många kanske kan lista ut så var Kirk Hammetts gitarrsolo vid 3:30 in i låten helt klart höjdpunkten med AU-XT ANC. Man har en gedigen ”punch” i ljudet och det känns verkligen rockigt när man lyssnar på denna typ av musik, precis som det ska göra!

Hörlurarna bidrar som sagt med en väldigt öppen, detaljerad och välbalanserad känsla och ljudmässigt presterade lurarna helt klart över förväntan i förhållande till prispunkten de ligger på.

Aktiv brusreducering


Va, vad sa du? Var min känsla när den aktiva brusreduceringen var på. För er som inte vet vad ”ANC” är för något, så är det en teknik där man använder mikrofonen på hörlurarna för att plocka in ljudet från omgivningen och hörlurarna ”skapar” en invertering av exakt samma frekvens, så vågorna slår ut varandra.
AUSounds har verkligen lyckats med sin brusreducering och bara efter ett knapptryck hörde man inte längre barnens bråk om vem som skulle ha fjärrkontrollen till TVn. Enligt mig är ANC-funktionen ett måste när man jobbar hemifrån, som många gör i dessa tider. Jag har ett äldre par hörlurar utan denna funktion och det blev direkt något som saknades när jag satte på mig de i stället.

Summering


Vi ser verkligen fram emot att testa de andra produkterna från AUSound, speciellt de med planarelement.
Tidningen Stereonet recenserade AU-Flex ANC tidigare i år och lämnade detta omdömet:
”I have heard planar magnetic headphones three times as expensive do this – but never in this price range – so as you can probably see I am highly impressed. This design solves the Apple conundrum, is light and easy to use and works brilliantly for humble telephone conversations. And then there’s the sound quality, which is really special given the price point. Hear these headphones if you can, you won’t be disappointed.”