Din kundvagn är tom

Inbyggnadshögtalare under 7 cm djup

bild till Inbyggnadshögtalare under 7 cm djup

Många husbyggare är i behov av infällt ljud för sitt hem och väljer ofta takhögtalare på grund av att det är enklare att installera och att måtten för vägghögtalare inte passar installationsskiktet. Det finns dock en smart lösning från Monitor Audio på det problemet.

Tunna inbyggnadshögtalare

Det finns en fördel med vägghögtalare istället för tak. Det är att de spelar ut i rummet och fyller en yta på ett bättre sätt än motsvarande antal takhögtalare. Du får även en naturligare placering på ljudet där röster kommer framför dig istället för ovanför när det kommer till musik eller film. Nackdelen är att högtalarna framträder tydligare på väggen än i taket när man vill ha en diskret lösning. De allra flesta vägghögtalare (inwall) har dock ett djupare inbyggnadsmått än vad som fungerar för en normal husleverans där installationsskiktet är begränsat till ca 7 cm. Därför väljer många bort vägghögtalare och tar istället takhögtalare som alternativ (inceiling).

Diskret och välljudande lösning


Engelska hifi-tillverkaren Monitor Audio har tagit fasta på detta och skapat en smart och välljudande lösning på problemet. Med Monitor Audios WSS-serie av inbyggnadshögtalare så får du en både diskret och tunn lösning utan att göra avkall på ljudkvalitet. Det Monitor Audio har gjort är att de ersatt det stora bas/mellanregisterelementet med flera istället, tack vare det får de motsvarande konarea men behöver inte låta elementet röra sig liga djupt i väggen. Resultatet blir ett inbyggnadsdjup på enbart 6 cm utan att ljudkvaliteten minskar. Serien har modeller motsvarande den välpresterande Silver-serien och uppåt vilket verkligen håller hög nivå. På detta sätt kan du skapa en stereo eller multikanals ljudlösning för ditt nybyggda hus på ett väldigt diskret sätt. Bredd och höjd är små i måtten och gallret kan målas i den kulör som väggen har och de små högtalarna smälter då in perfekt.Som vanligt med inbyggnadshögtalare så presterar de bäst i kombination med en separat subwoofer. Här kan man arbeta med inbyggd variant eller utanpåliggande. Kontakta oss så skapar vi ett system som passar ditt behov.