Din kundvagn är tom

 

Ortofon lanserar ny serie av pickuper, Concorde Music

Senast ändrad: 2024-05-13

Ortofon är en av världens äldsta och mest kända tillverkare av pickuper och nålar till skivspelare. Nu lanseras den nya serien Concorde Music som bygger på arvet från den legendariska Concorde som såg dagens ljus 1979.

Baserade på en legendarisk pickup

Med ett rikt arv att bygga vidare på, som började redan 1979 när Ortofon introducerade den ursprungliga Concorde, har Concorde Music en framstående historia som en av de mest berömda pickuperna inom ljudvärlden. Ursprungligen utvecklad som ett svar på utmaningen med enkel montering på en tonarm utan skruvar eller kablar, belönades Concordes unika design med det danska Industriella Designpriset och blev en ikon inom ljudindustrin.

Ortofon Concorde Music är utvecklad av musikälskare för musikälskare, och kombinerar förstklassig prestanda med en ikonisk design. Concorde Music är inte bara en pickup, utan ett dedikerat uttryck för den djupgående påverkan musiken har på våra liv, vilket förvandlar varje lyssningssession till en fängslande resa.Slipade diamantnålar

Alla nålar i Concorde Music-serien har en diamant som är slipad till branschens högsta standard. Från en bunden elliptisk diamant på Concorde Music Red till en Nude Shibata-diamant på flaggskeppet Concorde Music Black LVB 250.

Påkostade nålrör

Samtliga Concorde Music-pickuper har ett premium- eller high-end nålrör. Materialet är antingen aluminium eller boron (endast Black LVB 250) för optimal överföring av spåren från vinylskivan, som tas upp av nålspetsen.

Upphängning

Exklusiva gummiblandningar från Ortofon används för nålens upphängning, alla noggrant tillverkade in-house och utvecklade av Ortofons forsknings- och ingenjörsteam för enastående prestanda.

Högkvalitativa spolar

Silverpläterad syrefri koppar används för quad-coil systemet tillsammans med fyra delade polstift från Ortofon. Det resulterar i en suverän kanalbalans och kanalseparation, dynamisk och levande ljudupplevelse med enastående klarhet och trohet, som fångar varje detalj.

Enkelt att uppgradera

Samtliga nålar i Concorde Musics lineup, från Concorde Stylus Red till Black LVB250, är kompatibla med alla pickuperna i serien vilket gör det enkelt att uppgradera till en finare nål för ännu bättre prestanda.

Ortofon Concorde Music köper du här

Skrivet av Erikwelin 2024-05-13
Senast ändrad: 2024-05-13


Visad 1.205 gånger

  

Tidigare inlägg:


Populärast:

2011-04-13  Test: Samsung D8005
2016-10-26  Hembio-SM 2016
2012-04-27  Test: Samsung ES8005
2012-09-07  IFA 2012: Projektorer
2011-03-23  Test: Bättre TV-ljud 2011


Mest visade produkterna: