Garantier

Här finns våra garantier på Hembiobutiken. Läs mer om våra allmäna garantier i våra Köpvillkor

Pixelgaranti

Hembiobutiken var först i Sverige med en pixelgaranti som inte kostade något extra.

Vem vill köpa en ny TV eller projektor för att upptäcka att den har en eller flera lysande pixlar? Det kan irritera vem som helst.

För att våra kunder ska slippa såna problem har vi en unik pixelgaranti för TV-apparater och projektorer. Skulle TV:n eller projektorn ha en eller flera fast lysande pixlar som visar sig inom 2 år från inköpsdatumet lagar vi den eller ersätter den med en annan TV om reparation inte är möjligt. Självklart helt utan kostnad!

Villkor för pixelgarantin

 1. Pixelgarantin gäller nya TV-apparater och nya projektorer från och med 2010-04-06.
 2. För att åberopa pixelgarantin ska kunden anmäla felet via detta formulär.
 3. Kunden har rätt att i första hand få sin i TV eller projektor lagad och om detta inte är möjligt ersatt med en ny av motsvarande teknisk funktionalitet om 1 eller flera lysande pixlar skulle uppstå inom de första 2 åren efter inköpet.
 4. Kunden kan efter överenskommelse med Hembiobutiken erhålla en ekonomisk ersättning för lysande pixlar om så önskas.
 5. TV eller projektor med en eller flera lysande pixlar ska returneras till Hembiobutiken för reparation/undersökning på serviceverkstaden.
 6. För att kunna åberopa pixelgarantin måste TV:n eller projektorn skötas enligt instruktionerna i bruksanvisningen.
 7. Lysande pixel = pixel som oavsett bild lyser vitt (garantin gäller ej subpixlar).

 

 

Lampgaranti

Hembiobutiken var först i Sverige med en lampgaranti som inte kostade något extra.

Hembiobutiken ska vara det självklara valet för den som ska köpa en projektor och därför utökar vi nu vår lampgaranti med 250 timmar till hela 1000 timmar.

Vår lampgaranti gäller nya projektorer och skulle lampan gå sönder under det första året eller de första 1000 driftstimmarna (det som kommer först) får kunden en ny lampa av oss helt utan kostnad. (Skulle tillverkaren ha en generösare lampgaranti så gäller den)

Villkor för lampgarantin

 1. Den nya utökad lampgarantin gäller alla nya projektorer som kunden köper av Hembiobutiken från och med 2010-04-06 (den gamla gällde från 2004-10-26).
 2. För att åberopa lampgarantin ska kunden anmäla felet via detta formulär.
 3. Kunden har rätt till en ersättningslampa om den som satt monterad vid leveransen skulle gå sönder inom 1 år efter inköpsdatum eller inom 1000 driftstimmar.
  - Exempel: Efter 1 år och 1 dag går lampan sönder och den aktuella brinntiden är 500 timmar. Detta ger ingen ny lampa då mer än 1 år gått sedan inköpet gjordes.
  - Exempel: Efter 11 månader går lampan sönder och brinntiden är 1010 timmar. Detta ger ingen ny lampa då brinntiden överstiger 1000 timmar.
 4. För att kunna åberopa lampgarantin måste projektorn skötas enligt instruktionerna i bruksanvisningen.