Din kundvagn är tom

Procella Audio

Vi är auktoriserade återförsäljare av svenska Procella vilket garanterar att det är modeller avsedda för den svenska marknaden vi säljer.

2005 byggdes de första högtalarna som kom att bli prototyper för Procellas P-serie. Anders Uggelberg var då direktör för bio-teknologi för DTS i Europa och blev tillsammans med Gerben Van Duyl, chef för affärsutvecklingen på konsumentmarknaden, blev ansvariga för att bygga en avancerad biograf för internt bruk. Biorummet skulle användas till förhandsvisningar av filmer med DTS-ljud men behövde uppfylla en rad tuffa krav. Ljudet skulle vara lika bra på alla 30 sittplatser, det skulle fungera till både film och rena musikdemonstrationer, vara extremt högupplöst och dessutom spela lika bra på alla volymer.
Problemet var att högtalare med traditionella dome-diskanter inte kunde prestera tillräckligt högt ljudtryck när avståndet till lyssningspositionen ökade medan gamla horndiskanter med kompressionskammare istället färgade ljudet. Inga alternativ på marknaden levde i slutändan upp till de höga kraven.

Anders som har byggt över 300 biosalar, däribland Sveriges första THX-certifierade filmsal i Sandrews Biopalatset, bestämde sig för att bygga egna högtalare. Tack vare framstegen med modern datorteknik kunde han nu skapa en ny typ av horndiskant med en domediskants karaktär och ett horns ljudtryck. Avancerade beräkningar och simuleringar i datormiljö resulterade i en ljudvågsguide där resonanser och studsande ljudvågor inte längre degraderade ljudet.

De nya högtalarna blev en enorm succé. Prototyperna som byggdes in i rummet gav en fantastisk spridning, bibehållen ljudklang över alla volymer och en prestanda långt över något annat på marknaden. Snart blev Anders ombedd bygga flera lyssningsrum och högtalare till filmproducenter, musiker och besökare. Efter att DTS screeningsbiograf färdigställts lämnade han därför företaget tillsammans med Gerben Van Duyl och startade Procella Audio. Sedan dess har Procella vidareutvecklat och förfinat ljudet så att det nyttjas i en stor mängd biografer, mixningsrum och studios.

Vill du läsa mer om Procella? Du hittar deras hemsida här och en intervju med dem här.

Procella Audio

Hembiobutikens Procella Audio-guider

Det nya biorummet i Sundbyberg

Det nya biorummet i Sundbyberg Biorummet i Sundbybergsbutiken har blivit totalrenoverat, vi rev ner det gamla och byggde upp det nya från grunden. Ett projekt som tagit längre tid än vad vi räknade med, men blev riktigt bra i slutä...

Läs mer...


Senaste produkterna från Procella Audio!

Här hittar du nyheterna från Procella Audio.Procella Audio Subwoofers

Våra subwoofers från populära Procella! Marknadens bästa dynamik med enorm kontroll och kraft, som skuret för en seriös hembio.Procella Audio Högtalare

Med våra Procella högtalare får du ett filmljud utöver det vanliga! Söker du efter det allra bästa inom filmljud så kan vi varmt rekommendera Procella som högtalarmärke. Välkommen in i vår biograf för en demonstration, en upplevelse du aldrig kommer att glömma!Procella Audio Förstärkare

Några av våra Procella förstärkare, den perfekta partnern till dina Procella högtalare samt passiva subwoofers.Procella Audio Tillbehör

Några av våra Procella Audio Tillbehör


Behöver du personliga köpråd?

Medarbetarna på Hembiobutiken demonstrerar och testar ofta produkter från Procella Audio. Vi kan med vår erfarenhet hjälpa dig till rätt val av ljud och bildutrustning. Kontakta oss med din förfrågan så återkommer vi inom kort för att hjälpa dig att köpa rätt produkter för ditt behov.

Tidsbokning...
Maila oss...