Din kundvagn är tom

Test av Optoma HD29He i Frölunda

bild till Test av Optoma HD29He i Frölunda

Förra veckan packade vi upp det nya tillskottet av Optomas prisvärda projektorer, HD29He som är Optomas hittills billigaste projektor i segmentet i skrivande stund. Trots det har den starkt imponerat kunder, mig och mina kollegor sinsemellan.

Uppackning

Vi valde att packa upp denna projektorn för att kunna visa hur en billigare projektor klarar av en större bildstorlek och se om bio-känslan även i det lägre prissegmentet bibehålls då många av våra projektorer för visning i Frölunda tillhör det dyrare segmentet.


Kvalitetsintryck

Projektorn låg väl paketerad och skyddad av både frigolit och skumgummi likt andra projektorer från Optoma. Väl ute ur kartongen så kändes projektorn mycket lätt och liten till storleken med plastchassi. Ljudnivån är aningen högre än de bättre LCD-projektorerna men den är fullt hanterbar även med lite lägre ljud hembiosystemet.
Det följer med en mindre fjärrkontroll som var normalt riktningskänslig.

Fördelar/Nackdelar

Projektorn var otroligt ljusstark och färgglad direkt ur lådan speciellt för att projicera i ett ljust rum vilket imponerade starkt på mig och mina kollegor då vi tidigare inte sett en projektor med det trycket i bilden för det priset. Placeringen var däremot lite klurig då HD29He saknar lensshift som underlättar placeringen utan använder sig enbart utav manuella reglage på linsen och har ett Projektionförhållande på ca 1.47:1 ~ 1.62:1 x bildbredden vilket gör att man kan behöva tänka till lite extra gällande placeringen.



Rekommendationer

Optoma HD29He passar bra till den förstagångsköparen av en projektor som vill gå upp till större storlekar och ändå få mycket bild utan att priset skenar iväg. Likaså är den lämpad för den som är ute att spela på en stabil nivå med lågt input-lag, med det dedikerade spelläget så kommer input-lagen ner på 8.4ms!


Utöver spelfunktioner så är projektorn även kompatibel 4k & HDR för att kunna återge så högupplöst & färgrikt bildmaterial som möjligt. Dock så rekommenderar vi starkt att komplettera med en duk med grått dukmaterial då det hjälper till att skapa en bättre bottensvarta och bättre konstrast överlag vilket denna projektorn gynnas av.




 

Sammanfattning av testet

Överlag så var Optoma HD29He en positiv överraskning som överpresterande vad man kan förvänta sig för en projektor som ligger i den prisklassen. Med många funktioner för både spel och filmtittande så upplever vi att det är en mycket prisvärd projektor för den som vill ta steget närmare en riktig bio hemma.



Skrivet av Victor 2023-05-16
Senast ändrad: 2023-05-22


Visad 959 gånger