Din kundvagn är tom

Test av EverSolo DAC-Z8

bild till Test av EverSolo DAC-Z8

Vi provar på den nya EverSolo DAC-Z8 i både funktion och ljudkvalitét. Håller den måttet?

Kvalitetsintryck

EverSolo har i den här DAC:en fått till en ovanligt lyckad konstruktion som kombinerar en bra kvalitetskänsla med smidig formfaktor - tillsammans med ett ypperligt ljud och goda anslutningsmöjligheter.

Första intrycket

Det vi slås av först är den läckra designen och det behändiga formatet. DAC-Z8 är något större än de allra minsta DAC:arna. Det ger utrymme för bland annat XLR-utgångar på baksidan samtidigt som vi hittar en tydlig informationsdisplay på framsidan som också är försedd med två VU-mätare. Riktigt underhållande att titta på, tycker vi.

De tekniska specifikationerna är förstås bra som med de flesta high-end DAC:arna. Extra plus här för bra hörlursförstärkare med utgång samtidigt som förstegsfunktionen med volym kan fungera utmärkt tillsammans med ett stereoslutsteg.

Alla tekniska specifikationer och egenskaper finns att läsa på produktsidan.

Inställningar och konfigurering görs enkelt med ett tryck på enhetens volymkontroll och behändiga menyer och val presenteras i informationsdisplayen på enhetens framsida. För den som vill kunna fjärrstyra både inställningar och val av ljud och volymkälla finns en behändig app (Eversolo Controller App) att hämta både för AppleIOS och Android.Ljudet

Så hur låter då EverSolo DAC-Z8?

Jo, ypperligt bra. En tydlig omfamnande ljudupplevelse i alla frekvensområden. Inte för mjukt och inte heller för hårt. Välljudande får bli sammanfattningen. Rejäl kraft verkar finnas och med de suveräna hörlurarna HifiMan Edition XS som låter erkänt bra går det att spela på riktigt höga volymnivåer. Det låter helt enkelt mycket bra och både Mello-musik (Loreens Tatto) och ett stycke opera (ur Die tote Stadt, Op. 12: Act III: Prelude) presenteras på ett mycket övertygande och förfinat sätt.

En fast och mäktig bas och ett lika övertygande ljud över hela registret.

Användningsområden

På baksidan av DAC-Z8 återfinns alla anslutningar (förutom hörlursuttaget som är placerat på framsidan). Du kan koppla in DACn via USB-B eller USB-C från din PC eller MAC och njuta av högupplöst ljud upp till 32bit/768kHz, DSD512 och full MQA-avkodning. Via de optiska och koaxiala digitala ingångarna kan signaler på upp till 24bit/192kHz samt MQA hanteras och här kan du t.ex ansluta din CD-spelare eller annan källa med digital utgång och tillgodogöra dig DAC:ens fina prestanda.

Din förstärkare, försteg, slutsteg eller aktiva högtalare ansluter du via antingen balanserad (XLR) eller obalanserad signal (RCA).

 

Sammanfattning av testet

Eversolo har genom den nya DAC-Z8 fått till en mycket lyckad produkt. I skrivande stund, den 10 mars 2023, har vi ett demoexemplar uppställt i Sundbybergsbutiken som du kan lyssna på. Om du inte tar med dig dina egna favorithörlurar har vi förstås flera hörlursmodeller du kan lyssna på. Vi tror inte du blir besviken på den nya EverSolo DAC-Z8. Vi ställde frågan om den håller måttet? Ja, med råge, Välkommen in!Skrivet av Butiken Sundbyberg 2023-03-03
Senast ändrad: 2023-03-10


Visad 1.578 gånger