Din kundvagn är tom

Uppackningstest KEF LS60 Wireless

bild till Uppackningstest KEF LS60 Wireless

Vi packar upp och testar högtalaren KEF LS60 Wireless i vår Sundbybergsbutik!

Uppackning

KEF LS60 Wireless är ett par kompletta allt-i-ett-högtalare vi har väntat väldigt länge på. KEF är ett populärt märke och våra förväntningar är höga på just den här modellen.

Högtalarna kommer väl inpackade i en smart lösning med löstagbara handtag som öppnar upp kartongen på ett finurligt sätt. Bra anvisningar och smart stabil förpackningsuppbyggnad bådar gott. Efter borttagningen av alla handtag och avlyft överdel och kringliggande isolering ståtar högtalarna fram med ett påtagligt mäktigt intryck. Stora och kraftfulla samtidigt som de upplevs som smäckra och eleganta. Hur går det här ihop?
Kef verkar ha fått till de här högtalarna i en mycket harmonisk enhet som imponerar på flera sätt.

Den medföljande fjärrkontrollen känns robust och batterier är inkluderade.

översta locket borttaget

tydliga anvisningar

[bild]5705[/bil

Kvalitetsintryck

KEF LS60 Wireless imponerar med ett gediget och påtagligt stabilt utförande. Finishen är av en matt typ som nästan påminner om grovporig betong. Ytan verkar inte vara mottaglig för fingeravtryck och den bör kunna stå emot repor hyfsat bra.

Allt känns fast och stumt och vårt intryck blir att KEF LS60 Wireless hamnar i den högsta kvalitetsnivån. Det här gäller också för elektroniken, de inbyggda förstärkarna och förstås de läckra högtalarelementen som är det vi känner igen från de andra serierna.

Inkoppling

Det finns en mängd anslutningar för olika ändamål. Inkopplingen är enkel och genom nedladdning av den tillhörande applikationen KEF Connect (finns både för IOS/Android) görs det mesta interaktivt med bra guidning.

Med KEF Connect går det att justera en mängd inställningar som ingångsnivåer, nätverk, uppdateringar, klangfärg och musikkälla. Uppdatering av högtalarnas programvara kan också göras och KEF skickar automatiskt ut nya programreleaser via applikationen. Smart upplägg!

Efter att vi kopplat in LAN-kabeln, strömkablarna och länkkabeln mellan de båda högtalarna väljer vi enkelt ingångskällor som Spotify-Premium eller Tidal. Allt känns genomtänkt och vi är spända på hur det kommer att låta!

elegant utformningLyssningstestet

Först ut är Ed Sheerans med låten Shivers. Ljudet är väldigt påtagligt komplett i karaktären och hela registret matchas av en utmärkt djupbas. Mellanregistret och diskanten återges både behagligt och rent. Dynamik, krispig diskant. Stereoperspektivet, ljudbilden är angenäm och tydlig.

Så Blinding Lights med The Weekend. Syntastiska stråkar klingar harmoniskt tillsammans med den extremt djupa basen. Här är det väldigt komplett, djupt, och helt klart imponerande.

Nästa stycke blir instrumentalt ur Richard Strauss opera Salome, mycket inbjudande och komplett, njuter av ljudfältet som ger en bra dynamik. Plötsligt avbryts ljudet tvärt! LED-lamporna blinkar på båda högtalarna och frågan infinner sig om vi har spelat för högt?

Efter en stunds felsökning inser vi att en ny programvara installeras i högtalarna. Känns snopet att det inte kom någon förvarning, men ok, senaste programvaran installerad, och det går att fortsätta där vi slutade.

Ljudnivån är densamma och vi väljer att spela på lite lägre nivå. Ljudet är komplett även på lägre volym och det är en njutbar upplevelse. Ett levande och väl balanserat ljudfält. Det som möjligen kan saknas är vissa nyanser i det högsta frekvensområdet där vi förväntar oss mer rymd. Vi är dock övertygade om att de här högtalarna måste spelas in ordentligt och att ljudet kommer att mjukna med tiden.

Sammanfattningen blir att vi är mycket imponerade av hur KEF kan lyckas få ut så mycket högkvalitativt ljud ur dessa i sammanhanget väldigt kompakta högtalare. KEF sätter ribban mycket högt och många andra tillverkare utmanas med rätta av dessa teknologiska mästerverk.Fördelar / Nackdelar

+ Kompletta högtalare
+ Kraftfullt ljud
+ Kraftfull bas
+ Finess och detaljåtergivning

- Inga särskilda nackdelar

 

Sammanfattning av testet

KEF LS60 är ett par kompletta högtalare som innehåller förstärkare, appstyrning och strömningsmöjligheter i en exklusiv förpackning med ett ypperligt ljud. De är helt enkelt väl värda att lyssna på! Välkommen in att provlyssna!Skrivet av Butiken Sbg 2022-06-29


Visad 2.339 gånger