Din kundvagn är tom

Test vid uppackning av Canton Smart

bild till Test vid uppackning av Canton Smart

Canton har länge varit en stor och väl ansedd aktör inom HiFi-branschen med mängder av prisbelönta högtalare under årens lopp. Nyligen lanserades deras multirumssystem kallat Smart. I serien ingår en mängd olika produkter, allt från rena High End högtalare till mer kompakta högtalare och smidiga soundbars. Killarna i Sundbybergsbutiken har testat Smart Soundbar 10.

Uppackning av Canton Smart Soundbar 10

Det är alltid intressant när Canton släpper nya produkter och nu har vi äntligen fått möjlighet att testa den största soundbaren i Smart-serien. Smart är benämningen på Cantons trådlösa produkter som har stöd för streaming och multiroom och styrs via Google Home appen.

Inuti det väl skyddande emballaget ligger själva soundbaren, flera kablar av lite enklare kvalitet: 3 m HDMI, optisk, koaxial och RCA-stereokabel samt fjärrkontroll och en enklare guide för installationen.

Kvalitetsintryck

Cantons soundbars har alltid varit gediget byggda och Smart Soundbar 10 är inget undantag. Hela bygget känns solitt, allt från kabinett till anslutningar och sist men inte minst den läckra glasskivan på toppen ger ett intryck av en välbyggd produkt som osar kvalitet.

Inkoppling och igångsättning

Vi valde att koppla in soundbaren till TV:n med HDMI-kabel, via denna får du upp soundbarens meny på TV:n vilket ger en bra överblick, du har då även stöd för ARC (Audio Return Channel) som tar ljudet från TV:n till soundbaren. Anslutningarna på baksidan är tydligt uppmärkta för att göra inkopplingen så enkel som möjligt. Vi vill även testa multirumsfunktionaliteten så appen Google Home installeras och vi kopplar upp ljudlimpan mot vårt trådlösa nätverk.



Fördelar/Nackdelar

Höjden på ljudlimpan (endast 7 cm hög) är en styrka då den kan placeras framför de flesta TV-apparater utan att skymma bild eller IR-öga. På ovansidan finns två Atmos-högtalare som, efter inställning av avstånd till soffa samt takhöjd, ger en trevlig ljudbubbla med bra närvarokänsla. Det finns även möjlighet att lägga till en subwoofer och surroundhögtalare om så önskas, något som vi även har valt att montera i butiken.

Ljudmässigt tycker vi den är imponerande med tanke på sitt lilla format och ihop med surroundkanalerna får du äkta surround utan att behöva dra högtalarkabel. Detsamma gäller subwoofern som är trådlös där endast strömkabel krävs. För att beskriva dess ljudkvalitet så har den bra detaljåtergivning och godkänt mellanregister trots formatet. Vi rekommenderar att man köper till Cantons matchande subwoofer för en djupare och roligare upplevelse, alternativt kopplar in valfri aktiv subwoofer som t.ex vår kompakta favorit SVS SB-1000 via kabel istället.

Filmen vi testade var Star-Wars Last Jedi och det går att spela förvånansvärt högt utan att ljudet tappar fokus eller spricker.

Rekommendationer

Vi kan rekommendera Canton Smart Soundbar 10 för den som inte har plats för en riktig surroundanläggning men vill ha en välljudande soundbar som stödjer Dolby Atmos och fungerar bra för både film och musik. Det är dessutom enkelt att komplettera med både trådlösa surroundhögtalare och subwoofer för den som vill ta ljudet till nästa nivå. Cantons multirumsplattform Smart bygger på Googles system Chromecast, vilket gör att man är inte låst till ett märke för att bygga vidare i andra rum.



 

Sammanfattning av testet

Canton Smart Soundbar 10 är en välbyggd soundbar som ligger rätt i tiden. Ett klart plus är den stilrena designen samt införandet av det utökade streaming och multirumsstödet via Google Chromecast.



Skrivet av Marcus 2020-03-30


Visad 3.754 gånger