Din kundvagn är tom

Test vid uppackning av SVS SB-2000 Pro

bild till Test vid uppackning av SVS SB-2000 Pro

Amerikanska SVS har precis släppt den nya 2000 Pro-serien med teknik hämtad från de större 3000- och 4000-serierna. Strax innan jul landade den första containern hos oss och givetvis tar vi en närmare titt på dessa!

Uppackning

Rejält omarbetad och uppdaterad

Amerikanska SVS har gjort sig kända för att leverera ett härligt bastryck över hela arbetsregistret och 2000-serien tillhör en av de absoluta storsäljarna med grymt bra prestanda för sitt pris. Nu är den nya 2000 Pro-serien släppt med en hel del förbättringar under skalet. Arkitekturen i 2000 Pro-serien är helt omarbetad med bättre uppstagning av kabinetten, nyutvecklat baselement, inbyggd 50 MHz DSP från Analog Devices, kraftfullare slutsteg, ny bakre anslutningspanel med intelligent kontrollinterface samt möjligheten att styra basen via SVS Subwoofer App. Serien finns i 3 olika modeller: den kompakta och slutna SB-2000 Pro, den portade PB-2000 Pro samt cylinderformade PC-2000 Pro.

What´s in the box?

Vi tar en närmare titt på minstingen SB-2000 Pro.
Basen är på sedvanligt SVS manér förpackad i en rejäl kartong med gott om skyddande tjock formgjuten skumplast. I kartongen ligger manual samt strömkabel. Vi valde att packa upp SB-2000 Pro i vit högglanslack...en väldigt omtyckt färg som i kombination med det nätta formatet passar utmärkt i till exempel vardagsrummet. Basen levereras med en matchande vit front av tyg på en rejäl ram som kläms fast på basen.



Kvalitetsintryck

SB-2000 Pro må vara liten och nätt till formatet men det är faktiskt hela 18 kg som skall upp ur lådan, mycket av detta kan tillskrivas det rejäla kabinettet och framför allt det rejäla 12 tum stora elementet. Vid första anblicken på SB-2000 Pro verkar det inte skilja sig så mycket från SB-2000 men på baksidan märker man att det hänt grejer. Slutsteget är nytt med mer effekt och själva panelen med smart kontrollinterface känner vi igen från den större 3000-serien. De gamla volym- och delningsfrekvensreglagen är ersatta av knappar och en markering med lysande dioder visar volym och annat. Dubbla RCA-ingångar varav en är LFE samt dubbla RCA-utgångar är anslutningarna som erbjuds.

SVS SB-2000 till vänster, nya SB-2000 Pro till höger


Det är busenkelt att komma igång! Koppla in strömkabeln samt subwooferkabeln från förstärkaren. Ladda ner den kostnadsfria appen SVS App som finns till både Android och iOS. Starta appen och den kommer begära att få aktivera bluetooth, tillåt detta så kopplar den automatiskt upp sig mot din bas. Nu kan du styra allt från appen, smidigt som bara den!

Den kostnadsfria SVS App finns för både iOS och Android!



Fördelar/Nackdelar

SB-2000 Pro är en vidareutveckling av SB-2000 och har förbättrats på en hel del punkter för att kunna leverera det basljud som gjort SVS kända världen över. Den smidiga app-styrningen är guld värd och ger dig dessutom möjlighet att på ett enkelt sätt laborera med basen för att nå bästa prestanda för just ditt rum.

Den slutna lådan är väldigt tacksam att placera och levererar både en rapp musikalisk bas samt gräver riktigt djupt när explosioner i filmen pockar på uppmärksamhet. Det finns till och med förinställda ljudlägen för film och musik.

Vi rekommenderar alltid att koppla din bas med en fysisk kabel för bästa resultat. Är inte detta möjligt på grund av placeringen och krånglig kabeldragning kan man komplettera med SVS trådlösa sändare Soundpath Wireless Adapter.

Det jag saknar är möjligtvis en högnivåingång för inkoppling av exempelvis en stereoförstärkare som saknar subwooferutgång. Den slutna lådan har sina begränsningar gällande ljudtryck och kan inte spela hur högt som helst...det löser dock den portade varianten PB-2000 Pro eller varför inte nån av de större 3000, 4000 eller SB/PB16 Ultra!

Rekommendationer

Vi kan varmt rekommendera SVS SB-2000 Pro för dig som söker en kompakt bas med grym prestanda för sin storlek. I rumsstorlek 15 till 30 kvm gör den absolut inte bort sig men allt beror på rummets konstruktion och hur bastokig man är. Vi slår gärna ett slag för dubbla basar vilket, förutom bättre bastryck, även ger en jämnare basåtergivning i rummet.

 

Sammanfattning av testet

Nya SVS SB-2000 Pro är ett välkommet tillskott till SVS-familjen och en värdig efterträdare till gamla SB-2000. Den nya konstruktion tillsammans med mer effekt och den inbyggda DSP:n gör SB-2000 Pro unik med sitt grymma pris/prestanda förhållande. Grädden på moset är den smidiga styrningen via SVS appen.



Skrivet av Erikwelin 2019-12-27


Visad 3.936 gånger