Din kundvagn är tom

Uppackningstest av Emotiva A-150

bild till Uppackningstest av Emotiva A-150


Emotivas slutsteg på 2 x 75 watt är en produkt som placerar sig i en prisnivå som många kan acceptera och lagom med kraft för många anläggningar. Därför har vi kopplat upp detta exemplar och gett det lite extra uppmärksamhet. Resultatet gav verkligen mersmak och detta steg kan ge extra liv åt många anläggningar.


Uppackningen

När vi fört plockade upp produkten är det första vi slås av den industriella kvalitetskänslan. Detaljer som är rejält tilltagna och läckert utformade med raka linjer. Man känner verkligen att detta är en produkt som är byggd för att leverera.


Läckra detaljer ger mersmak



Under skalet

Trots sin kompakta storlek så känns det att A-150 väger en del, och vi blir naturligtvis nyfikna på att titta under skalet. Först dock en blick under själva förstärkaren där man ser de rejält tilltagna hålen som skapar bra luftkylning tack vare kylflänsarna man anar på bilden.

Ordentlig kylning via ett löpande system med kylflänsar


Rejäl toroidal transformator


Kondensatorbank som levererar ström blixtsnabbt



Lyssningsintryck

Efter att ha kopplat in A-150 så kan vi konstatera att den verkligen ger en förbättring på flertalet punkter. Vi passade på att testa den mot både en två-kanalsförstärkare och en hembioreceiver i samma prisklass och till bägge gav den ett rejält lyft i ljudet. Vi fick en klart bättre och mer detaljerad bas och rösterna kom fram mer naturligt. A-150 färgade inte intrycket heller utan det var mer ett klarare och mer detaljrikt ljud som levererades.

Har du en anläggning i högre nivå, titta då gärna på Emotivas slutsteg i XPA-serien för ett kliv upp i kvalitet och prestanda.

 

Sammanfattning av testet

Sammanfattningsvis så kan vi verkligen rekommendera denna produkt som en uppgradering till den som har en tvåkanalsförstärkare eller hembioreceiver i mellanklass och som önskar bättre ljudkvalitet på ett enkelt sätt.



Skrivet av Mattias 2019-04-29


Visad 1.185 gånger