Din kundvagn är tom

Riktbara Atmos-högtalare från Monitor Audio

bild till Riktbara Atmos-högtalare från Monitor Audio

Med hjälp av riktbara Atmos-högtalare för infällnad får man en optimal spridning även i svårare rum som inte kan följa Dolbys riktlinjer till 100%. Fyra stycken Atmos-högtalare ser man till att ge en större s.k "ljudbubbla" i större rum eller om man har dubbla sittrader. Med hjälp av Monitor Audio har vi tagit fram fyra olika paket med infällnadshögtalare som både kan riktas och har 3-vägskonstruktion för bästa möjliga separation och ljudkvalitet.

Varför rikta ljudet?

För att få till det riktigt maffiga Dolby Atmos-ljudet i ett biorum vill man oftast ha en 7.1.4-konfiguration. Detta innebär att man har 7 st högtalare som front/center/surround/sidosurround, 1 st subwoofer (helst 2 om man kan), samt 4 st höjdhögtalare i taket för Dolby Atmos. Direktstrålande (spelar rakt ner) infällnadshögtalare som inte kan riktas har större krav på sig att klara den rekommenderade spridningen vid lyssningspositionen. Har du låg takhöjd ställer det ännu högre krav för att båda sittraderna ska få samma upplevelse då kraven för spridningen ökar. Lösningen är att använda riktbara infällnadshögtalare från Monitor Audio, inte bara själva diskanten utan hela mellanregistret tillsammans med diskanten, för en bättre ljudåtergivning av röster och effekter samtidigt som man får en optimal spridning.

Paket 1

294380
Monitor Audio C-265-IDC är en riktig trevägare där man får ett rikt mellanregister, detaljerade toppar och en bra uteffekt. En lite mindre högtalare i Core-serien men med en utsökt prestanda för att verkligen ta fram det objektbaserade ljudet med precision och klarhet. IDC står för "Inverted Dual Concentric" och innebär att mellanregistret och diskanten sitter på samma modul och är riktbar upp till 18 grader. På det sätter får man en mer riktad och optimal spridning/riktning på ljudet jämfört med en traditionell 2-vägs högtalare.

Inbyggnadsmått:
Monteringsdjup: 149 mm
Håltagningsmått: Ø211 mm
Paket 2

294390
I paket 2 går man upp ett steg och får fyra stycken C280-IDC som använder sig av en 8 tums bas istället för 6.5 tum. Samma smarta 3-vägs design och IDC-modul med riktbar modul för mellanregistret och diskanten. Ett fylligare ljud med mer botten för de som söker lite extra tryck och effekt!

Inbyggnadsmått:
Monteringsdjup: 156 mm
Håltagningsmått: Ø247 mm
Paket 3


Paket 3 består av flaggskeppet i Monitor Audios Core-serie. Precis som i paket 2 får man en välbyggd 3-vägs högtalare för infällnad med en 8 tums bas och riktbar modul för mellanregistret och diskanten. Skillnaden här är att man får en högtalare som klarar av mer ljudtryck för de som vill spela rent och högt utan distorsion samtidigt som man kan spela djupare ner i frekvens.

Inbyggnadsmått:
Monteringsdjup: 156 mm
Håltagningsmått: Ø247 mm
Paket 4


Paket 4 består av den större modellen i Monitor Audios Controlled Performance-serie. Det som kännetecknar serien är att högtalarna är inkapslade i helt slutna högtalarlådor som förhindrar ljudläckage samt att det håller borta damm och smuts från kritiska delar i högtalaren. En praktisk och snabb lösning för de som vill slippa bygga egna högtalarlådor. Den vridbara IDC-konstruktionen med en modul som håller mellanregistret och diskanten är kvar samt ett 8 tums baselement.

Inbyggnadsmått:
Monteringsdjup: 181 mm
Hålmått: Ø 274 mm


Fler Atmoshögtalare hittar du här.
Fler inbyggnadshögtalare för tak hittar du här.