iFi Audio ZEN Phono 3
- RIAA-steg för MM- och MC-pickuper
- Designmatchat med ZEN-seriens nya formspråk
- Intelligent subsonicfilter
- Fyra gainjusteringar för MM och MC, 36 - 72 dB
- Extremt lågt brusgolv (-151dBV)
- Stereo RCA och balanserad Pentaconn 4.4mm utgång
- Högkvalitativa komponentval från TDK, Murata mfl
- Balanserad kretslösning med dual mono design
- Ställbar kapacitans och impedans på fronten
- Högprecisions 1.2MHz strömkontroller

iFi Audio ZEN Phono 3 är ett påkostat, mycket prisvärt och tyst RIAA-steg som hanterar såväl MM- som MC-pickuper. Med ett intelligent subsonicfilter och ställbar gain, impedans och kapacitans, har du väldigt bra möjlighet att matcha RIAA-steget mot just din pickup för optimalt resultat.
[underrubrik]Påkostat RIAA-steg till budgetpris[/underrubrik]Du kan köpa hur dyr skivspelare som helst med en väldigt påkostad pickup och nål men utan ett bra RIAA-steg är det mer eller mindre bortkastade pengar. Många förstärkare på marknaden, såväl tvåkanals- som bioförstärkare, har inbyggda RIAA-steg men av väldigt varierande kvalitet. Tanken är att kunna koppla in sin skivspelare, dock utan att hänsyn tas till att alla pickuper har olika egenskaper.

Med ZEN Phono 3 fortsätter iFi Audio att pumpa ut högkvalitativa produkter i sin mycket uppskattade ZEN-serie, där man utnyttjar teknik från sina betydligt dyrare produkter men till en prislapp som få andra konkurrenter kan nå utan att tumma på prestandan.


[underrubrik]Fungerar till både MM- och MC-pickuper[/underrubrik]ZEN Phono 3 är ett RIAA-steg som fungerar till både MM- och MC-pickuper tack vare möjligheten att justera gain efter din pickups egenskaper. Justeringen kan göras i fyra olika steg från 36dB till 72dB: 36dB (MM), 48dB (high-output MC), 60dB (low-output MC) och 72dB (very-low-output MC).

Nytt för ZEN Phono 3 jämfört med den gamla modellen är knappen för lastjustering som återfinns på enhetens framsida. Denna ändrar ingångskapacitans- och lastimpedansinställningar oberoende av gaininställningarna. För MM och MC-High finns två olika lastalternativ (du kan välja mellan 100/200pF kapacitans) och för MC-Low och MC-V Low finns tre alternativ (100/400/1kOhm). Denna typ av anpassning är helt unik i den här prisklassen och gör det möjligt för dig att optimalt matcha din pickup med ZEN Phono 3.

[produktbild]380955-ifi-audio-zen-phono-3-271[/produktbild]
[underrubrik]Intelligent subsonicfilter[/underrubrik]Traditionella subsonicfilter kompromissar ofta musikupplevelsen genom att filtrera bort både det låga brummande ljudet och viktiga basfrekvenser från skeva skivor.

ZEN Phono 3 tar musikupplevelsen till nya höjder med sitt intelligenta subsonicfilter. Detta filter sätter en ny standard genom att selektivt ta bort ojämnheter samtidigt som de bevarar musikens integritet. Det garanterar att varje ton återges precis så som artisten avsåg. Vanliga subsonicfilter är inte så sofistikerade. Vissa filtrerar bort brummandet från skeva skivor, men filtrerar också bort basen. iFis intelligenta subsoniska filter kan skilja på de två och filtrerar endast bort ojämnheter, vilket lämnar låtarna intakta.

[produktbild]380956-ifi-audio-zen-phono-3-687[/produktbild]
[underrubrik]Exakt RIAA-utjämning[/underrubrik]Vid mastringssteget av vinylen, pressas skivorna med en omvänd RIAA-utjämningskurva, vilken måste återställas vid uppspelning av phonosteget för att avslöja musikens magi.

I ZEN Phono 3 används flera TDK C0G-kondensatorer parallellt i dess RIAA EQ-krets. Detta säkerställer bästa stabilitet och minsta distorsion.

Detta möjliggör att ZEN Phono 3s RIAA-uppspelningsutjämningskurva kan hållas inom +/- 0.15 dB tolerans från 20 till 20.000 Hz, vilket ger en mer exakt återgivning av dina skivor än någonsin tidigare.

RIAA-utjämningen i ZEN Phono 3 är jämförbar med betydligt mer kostsamma phono-steg som använder handplockade kondensatorer.

[produktbild]380957-ifi-audio-zen-phono-3-331[/produktbild]
[underrubrik]Balanserade och obalanserade utgångar[/underrubrik]RIAA-steget har både obalanserade RCA-utgångar och balanserad Pentaconn utgång, något som är unikt för ett RIAA-steg i den här prisklassen och ger dig en renare signal med lägre brus och crosstalk.

[produktbild]380958-ifi-audio-zen-phono-3-564[/produktbild]
[underrubrik]Effektiv strömförsörjning och lågt brusgolv[/underrubrik]ZEN Phono 3 har en avancerad ren strömförsörjning inbyggd direkt i enheten, isolerad på sin egen "ö" och åtskild från resten av kretskortet. Isoleringen av strömförsörjningen minskar bruset i den analoga signalen, vilket säkerställer att endast ljudet förstärks och att brusnivån förblir knappt märkbar.

ZEN Phono 3 har ett motsvarande ingångsbrus på -151dBV, vilket är 20dBV tystare än vissa betydligt dyrare Klass A phonosteg.

 
Modeller
Grå 3.090:-


Typ:
RIAA

Pick-up:
MM och MC

Nätdel:
Extern 500mAh

Ingångar:
Stereo RCA, jord

Utgångar:
Stereo RCA, 4.4 mm balanserad Pentaconn

Tillbehör:
Nätdel, manual

Mått:
158 x 35 x 115 mm

Vikt:
0.46 Kg

Inkom i sortimentet:
2024-04-16