Pro-Ject Audio Automat A1 Demo
- Pro-Jects första helautomatiska skivspelare
- 8.3-tums ULM Aluminium tonarm
- Levereras med Ortofon OM10 pickup och nål
- Inbyggt RIAA-steg för MM-pickuper (avstängningsbart)
- Semibalanserad Connect It E RCA-kabel
- Elektronisk varvtalsjustering för 33- och 45-varv
- CNC-fräst chassi i trä
- Skivtallrik i aluminium med dämpande egenskaper
- Kolfiberförstärkt tonarmsskal
- Byggs för hand i Tyskland

"Demoprodukt i fint skick. Produkten är sparsamt använd och ser i stort ut som helt ny. Komplett med alla tillbehör."
Helautomatisk skivspelare med inbyggt RIAA-steg, elektronisk varvtalsjustering och förmonterad OM10 pickup och nål från Ortofon!


Pro-Ject Automat A1 är Pro-Jects första helautomatiska skivspelare vilket gör det enklare och bekvämare att lyssna och njuta av dina vinylskivor. Spelaren kommer förmonterad med en av Ortofons mest långlivade pickuper, nämligen den klassiska OM10.

[underrubrik]Tillverkarens första helautomatiska spelare[/underrubrik]Pro-Ject har länge varit kända för att tillverka högkvalitativa och helt manuella skivspelare och nu släpper de äntligen sin första helautomatiska, fortfarande med samma filosofi som genomsyrat företaget sedan 1991; att leverera en musikalisk njutning till så många som möjligt.

Spelaren är som sagt helautomatisk vilket innebär att du med endast en knapptryckning lyfter spelaren automatiskt tonarmen från hållaren och placerar den rätt på skivan, oavsett om du kör en LP eller singel. När skivan är slut lyfts tonarmen åter från skivan och placerar den i hållaren igen, bekväm och väldigt smidigt.[underrubrik]Konstruktion[/underrubrik]Automat A1:s chassi är tillverkat i CNC-fräst trä där man bara gjort tillräckligt med plats för elektroniken i chassit för att undvika stora hålrum och minimera oönskade resonanser.

En 8.3 tum lång tonarm i ULM (Ultra Light Mass) Aluminium ser till att hålla pickupen från Ortofon i spår och ger tillsammans ett ljud med snabb respons och mycket detaljer. Både nåltryck och antiskating är förinställt från fabrik vilket gör spelaren färdig att användas mer eller mindre omgående.

[produktbild]342493-pro-ject-automat-a1-338[/produktbild]

En välbalanserad tallrik i aluminium, som dessutom försetts med en dämpande ring på insidan för ökad vikt och reducerade resonanser, ger minimalt med wow och flutter.

[underrubrik]Förmonterad Ortofon OM10[/underrubrik]Som brukligt på en spelare från Pro-Ject hittar vi en förmonterad pickup och nål från Pro-Jects mångårige samarbetspartner Ortofon. Nålen som sitter på pickupen har en elliptisk slipning för god hållbarhet samtidigt som den plockar upp mycket information från spåren. Då OM-seriens olika nålar använder sig av samma pickup är det lätt att uppgradera nålen till en med ännu finare slipning.

[produktbild]342495-pro-ject-automat-a1-167[/produktbild]

[underrubrik]Inbyggt RIAA-steg för MM-pickuper[/underrubrik]För att ytterligare förenkla inkopplingen mot din stereo, soundbar eller aktiva högtalare sitter ett RIAA-steg inbyggt vilket har till uppgift att förstärka den låga signalen som lämnar pickupen. Har du redan ett inbyggt eller externt RIAA-steg kan du enkelt stänga av det interna i spelaren. Automat A1 levereras med en, för prisklassen, ganska fin RCA kabel som heter Connect it E.

[produktbild]342496-pro-ject-automat-a1-679[/produktbild]

 
Modeller
Svart 4.490:-


Typ:
Skivspelare

Drift:
Remdriven

Inbyggt RIAA-steg:
Ja (MM), avstängningsbart

Pick-up:
Ortofon OM10

Hastigheter:
33- och 45-varv

Nätdel:
Extern 15V DC/0.8A

Utgångar:
Stereo RCA, jord

Tillbehör:
Nätdel, dammlock, singelpuck, filtmatta, Connect it E RCA-kabel

Mått:
430 x 130 x 365 mm

Vikt:
5.6 Kg

Inkom i sortimentet:
2024-04-12