Q Acoustics 5050
- Största golvhögtalaren i 5000-serien
- C3 Continuous Curved Cone i bas/mellanregistren
- Helmholtz tryck utjämnare (HPE™)
- Dubbla 6-tums bas/mellanregister, 25 mm diskant
- Kabinett och elementteknologi ärvd ifrån Concept-serien
- Point-2Point (P2P) - intern uppstagning
- Nyutvecklat hus för diskanten (hermetiskt försluten diskant)
- Tillgänglig i fyra olika finishar


Q Acoustics 5050 är den största golvhögtalaren i tillverkarens 5000-serie som levererar ett kraftfullt ljud från ett relativt kompakt format, och passar perfekt för ett medelstort rum eller som del av ett surroundsystem. Med en modern och stilren design samt högkvalitativa material, är Q Acoustics 5050 en högtalare som både ser och låter imponerande.
[underrubrik]5000-serien [/underrubrik]Den nya högtalarserien 5000 för stereo och hembio från Q Acoustics omdefinierar hur en högtalare kan låta och se ut. Genom att visa upp kraftig förbättring inom elementdesign, introduceras C3 Continuous Curved Cone profilen i bas/mellanregistret som tar 5000 serien till nästa nivå och kommer att utgöra en teknisk plattform kommande år. Serien har också en ny innovativ kabinett- och driverteknologi från företagets flaggskeppsserie Concept för en exceptionell ljudprestanda. 5000-serien ger en sofistikerad touch till alla lyssningsrum med sin moderna och minimalistiska design.[underrubrik]Q Acoustic 5050[/underrubrik]Det är en ansvarsfull plats 5050 går in på för att stå ut ifrån lillebror i 3000-serien, den storsäljande modellen 3050. Det gör den med bravur dock och är vidareutvecklad inom många områden. 5050 är bestyckad med en 25 mm softdome diskant och bas/mellanregister levereras av två 150 mm stora element.

[underrubrik]C3 Continuous Curved ConeTM design [/underrubrik]C3 är en förbättring inom mellan/bas-driverns designelement. Profilen är resultatet av omfattande forskning och utveckling för att kombinera basprestandafördelarna med en traditionell rak konformad kon med hög/mellantonfrekvenskontrollen hos en utsvängd kon. Genom att skapa en enda, jämn, kontinuerlig kurvprofil är fördelarna många. För det första möjliggör dess utmärkta spridning tillsammans med dess välkontrollerade frekvensrespons en jämnare integration med diskanten.

Djup basdynamik är också överlägsen, och den tightare, dämpade lågfrekvensljudet gör det möjligt att placera högtalarna närmare väggarna i lyssningsrummet. Den harmonisk distorsionen minskar också vilket garanterar att 5000-serien levererar en ljudprestanda och en bred ljudscen som överträffar prisklass.

C3 Continuous Curved Cone-profilen har lyckats åtgärda bristerna i en av de grundläggande geometriska elementen i enhetsdesignen för att leverera de bästa egenskaperna hos både rak och utsvängd kon.

[produktbild]364236-q-acoustics-5040-609[/produktbild]
[underrubrik]Hermetiskt försluten[/underrubrik]En "hermetiskt försluten låda" är en högtalarlåda som är helt tätad och lufttät. Det betyder att det inte finns någon möjlighet för luft att komma in eller ut ur högtalarlådan. Denna typ av högtalarlåda är utformad för att kontrollera rörelsen hos högtalarlementen genom att begränsa luftens rörelse i och ut ur högtalarlådan. Detta ger en högre grad av kontroll över elmenteten och förbättrar vanligtvis dess prestanda genom att minska oönskad resonans och distortion. Hermetiskt förslutna högtalarlådor används ofta i högpresterande högtalarsystem, speciellt i subwoofers, där en stark basrespons är avgörande för ljudupplevelsen.

[underrubrik]Helmholtz tryck utjämnare (HPE™)[/underrubrik]Denna teknik minskar det interna trycket och motverkar stående vågor. Tekniken, HPE™, är designad för att omvandla tryck till hastighet och minska det totala tryckgradienten inom högtalarlådan. Den har tillämpats på högtalarna 5040 och 5050 för att minska lådresonansen. Denna teknik är perfekt för högre högtalare som tenderar att resonera vid en enskild frekvens.

 
Modeller
Matt svart 19.990:-
Matt vit 19.990:-
Rosewood 19.990:-
Ek 19.990:-


Typ:
Golv

Diskant:
1-tums softdome diskant

Bas:
2 x 6-tums

Känslighet:
91.8 dB (2.83V @ 1kHz)

Impedans:
6 ohm nominell (min 3.0 ohm)

Frekvensomfång:
37 - 30.000 Hz

Anslutningar:
Skruvterminaler (tar banankontakter)

Mått:
366 x 1017 x 336 mm (inkl. outriggers och spikes)

Vikt:
15 Kg

Inkom i sortimentet:
2024-04-04