SVS Ultra Evolution Center
- Perfekt klangmatchad center till Ultra Evolution-serien
- 3-vägs konstruktion med dubbla bakåtriktade portar
- Dubbla långlagiga 6.5-tums baselement i glasfiberkomposit
- Dedikerat 4.5-tums mellanregister
- 1-tums aluminium dome diskant med diamantbeläggning
- Stabilt kabinett i 18 mm MDF med 25 mm tjock frontbaffel
- Akustiskt centrerad och tidsoptimerad arkitektur
- 3-vägs högkvalitativt delningsfilter med påkostade komponenter
- Magnetinfäst tyggaller i matchande färg
- Tillgänglig i flera finishar

SVS Ultra Evolution Center är den perfekt klangmatchade centern till de övriga högtalarna i Ultra Evolution-serien. Den levererar ett kraftfullt, klart och dynamiskt ljud med stor sweetspot för att täcka det primära lyssningsområdet även i större hembioutrymmen.
[underrubrik]Centerhögtalare med perfekt klangmatchning[/underrubrik]Ultra Evolution Center representerar kulmen av SVS genombrott inom elementdesign, komponentmaterial och kabinettarkitektur, förenat med en outtröttlig passion för strävan efter ljudexcellens. Vetenskapen om ljudperfektion i harmoni med en kärlek till övertygande och uppslukande ljud.

Med en äkta 3-vägs element- och delningsfilterdesign återger Ultra Evolution Center en bred och diffus sweet spot så att du kan njuta av optimalt ljud även i ett större lyssningsområde. Detta är särskilt viktigt för rum med flera sittplatser. Röster och detaljer i ljudet återges med enastående klarhet och spännande dynamik för en mer övertygande film- och TV-ljudupplevelse.

Aldrig tidigare har denna kombination av designelement funnits i en enda högtalare. Tidsjusterad kabinettgeometri, aluminiumdome diskant med diamantbeläggning, organiskt diskantdiffusor och andra framsteg förkroppsligar ett kompromisslöst tillvägagångssätt för högtalardesign.

Varje innovation testas noggrant i såväl anechoiska (ekofria) som verkliga miljöer för att säkerställa optimal prestanda och ljudkvalitet. Den sista finjusteringen sätter Ultra Evolution Center bland de främsta centerhögtalarna i sin prisklass när det gäller ljudkvalitet. SVS målsättning har alltid varit att väcka en passion för musik och hemmabio som strävar efter att återge ljudet så nära verkligheten som möjligt.

Glädjen av oförstörd klarhet, absolut transparens, imponerande dynamik och lätthanterlig bas når nu fler människor än någonsin tidigare. SVS Ultra Evolution Center förenar dig djupt med ljudets emotionella kraft.

[produktbild]379541-svs-ultra-evolution-center-948[/produktbild]
[underrubrik]Akustiskt optimerade kabinett[/underrubrik]På Ultra Evolution Center sitter mellanregistret och diskanten i ett vertikalt plan, vilket säkerställer att ljudet från varje högtalare når dina öron exakt samtidigt. Denna placering ger en perfekt frekvensrespons on/off axis och levererar en bredare sweetspot för att täcka hela lysningsområdet, även i en större hembiomiljö. Konstruktionen ser även till att alla element är synkade i fas för att ge en övertygande soundstage och fördjupande ljudbild med exakt precision.

[produktbild]379357-svs-ultra-evolution-pinnacle-094[/produktbild]
[underrubrik]Aluminium dome diskant med diamantbeläggning[/underrubrik]Genom en process som kallas ångavlagring appliceras ett lager av diamantkol på diskantens aluminium dome för att kraftigt förbättra styvheten och de akustiska egenskaperna. Denna teknologi höjer frekvensresponsen långt bortom människans hörbara spektra och resulterar i ett luftigt och ansträngningslöst diskantregister utan mätbar distorsion. Diamantbeläggningen ökar även frekvensomfånget hos diskanten för en mer sömlös blandning med mellanregistret.

Den organiska diskantdiffusorn använder ett mönster som liknar organiska cellstrukturer för att förbättra ljudspridningen och maximera lyssningsområdet, vilket resulterar i förbättrad ljudupplevelse även utanför den direkta lyssningspositionen.

[produktbild]379358-svs-ultra-evolution-pinnacle-439[/produktbild]
[underrubrik]Långslagiga baselement[/underrubrik]Ultra Evolution Center har dubbla långslagiga 6.5 tums baselement i glasfiberkomposit vilket ger det ett ypperligt förhållande mellan hårdhet och massa för hög känslighet. De precisionsgjutna aluminiumkorgarna ser till att optimera värmeavledningen och elementens ventilerade Kapton-talspolar är väldigt lätta för utmärkt dynamik och transientåtergivning.

[underrubrik]Dedikerat 4.5-tums mellanregister[/underrubrik]Högtalaren är bestyckad med ett 4.5-tums mellanregister tillverkat i en glasfiberkomposit vilket ger dom ett ypperligt förhållande mellan hårdhet och massa för hög känslighet. De precisionsgjutna aluminiumkorgarna ser till att optimera värmeavledningen och elementens ventilerade Kapton-talspolar är väldigt lätta för utmärkt dynamik och transientåtergivning.

[underrubrik]Finns i flera finishar[/underrubrik]Högtalarna i Ultra Evolution-serien finns i flera olika finishar för att tilltala olika smaker och som även gör att de lättare kan appliceras i olika miljöer. Välj mellan svart ekfanér, svart högblank eller vit högblank. De medföljande tygfronterna är magnetinfästa och kommer i matchande färger.

[underrubrik]Komplett serie av högtalare för film och musik[/underrubrik]Ultra Evolution serien består av inte mindre än hela sju olika modeller uppdelat på tre golvhögtalare, två stativare, center samt en lite mer slimmad högtalare för Atmos och/eller surround.

 
Modeller
Svart ekfanér 11.990:-
Svart högblank 11.990:-
Vit högblank 11.990:-


Typ:
Center

Diskant:
1-tums aluminium dome med OCL-diffusor

Mellanregister:
4.5-tums glasfiberkomposit

Bas:
Dubbla långslagiga 6.5-tums i glasfiberkomposit

Känslighet:
87dB (2.83V@1m, 300Hz - 3kHz)

Impedans:
6 ohm nominellt

Frekvensomfång:
40 - 40.000 Hz (+/- 3dB)

Anslutningar:
Dubbla 5-vägs guldpläterade för single/bi-wire/biamping

Mått:
560 x 199 x 299 mm (inkl. frontgrill, fötter och terminaler)

Vikt:
12.2 Kg

Inkom i sortimentet:
2024-03-26