SVS Ultra Elevation
- Kompakt högtalare i Ultra Evolution-serien
- Multifunktionell högtalare med flera placeringsmöjligheter
- Kan användas som t.ex Dolby Atmos och surroundhögtalare
- Går att montera på vägg eller i taket
- Perfekt klangmatchade mot övriga Ultra Evolution
- Långslagigt 5.25-tums bas/mellanregister i glasfiberkomposit
- 1-tums aluminium dome diskant med diamantbeläggning
- Stabilt kabinett i 18 mm MDF med 25 mm tjock frontbaffel
- 2-vägs högkvalitativt delningsfilter med påkostade komponenter
- Magnetinfäst tyggaller i matchande färg


SVS Ultra Elevation är en av marknadens mest mångsidiga högtalare och kan användas som surroundhögtalare, högtalare för Dolby Atmos eller som front- och centerhögtalare. Med det medföljande fästet kan högtalarna enkelt monteras på både vägg och tak. Har du Ultra Evolution högtalare i ditt system är Ultra Elevation perfekt klangmatchade mot dessa för att ge en sömlös ljudbild i hela ditt lyssningsrum. Vi kan även varmt rekommendera dom som Atmos högtalare i kombination med andra tillverkares högtalare tack vare dess ganska raka och neutrla karaktär.
[underrubrik]Mångsidiga högtalare för surround och Atmos[/underrubrik]Högtalaren Ultra Elevation representerar kulmen av SVS genombrott inom elementdesign, komponentmaterial och kabinettarkitektur, förenat med en outtröttlig passion för strävan efter ljudexcellens. Vetskapen om ljudperfektion i harmoni med en kärlek till övertygande och uppslukande ljud.

Ultra Elevation är en förbättrad och större variant av den omtyckta hembiohögtalaren Prime Elevation. Den erbjuder en högre dynamisk output och djupare respons i de lägre registren. Med ett flexibelt fäste för både tak och vägg är den idealisk för användning som högtalare för Dolby Atmos och/eller surround i en hembioanläggning.

Den vinklade frontbaffeln, aluminiumdome diskanten med diamantbeläggning, multifunktinella fästet och andra framsteg förkroppsligar ett kompromisslöst tillvägagångssätt för högtalardesign.. Dessa innovationer förverkligas genom noggranna anechoiska (ekofria) och verkliga rumsmätningar. Den sista finjusteringen av högtalarna placerar Ultra Elevation bland de bästa hembiohögtalarna i sin prisklass som någonsin utvecklats.

Glädjen av oförstörd klarhet, absolut transparens, imponerande dynamik och ansträngningslös bas når nu fler människor än någonsin tidigare. SVS Ultra Elevation förenar dig djupt med ljudets emotionella kraft.

[produktbild]379506-svs-ultra-elevation-544[/produktbild]
[underrubrik]Kan placeras på flera olika sätt[/underrubrik]Som nämnts ovan är Ultra Elevation en väldigt mångsidig högtalare. Du kan använda dom som väggmonterade front L/C/R, heighthögtalare, Dolby Atmos, Surround eller Surround Back. Du kan monteras i tak, på vägg, användas som up-firing Dolby Atmos eller liggandes på sidan.

[produktbild]379509-svs-ultra-elevation-502[/produktbild]
[underrubrik]Gediget kabinett med vinklad baffel[/underrubrik]Ultra Elevation har ett gediget kabinett gjort av 18 mm tjock MDF samt en extra förstärkt frontbaffel (25 mm) för att hantera krafterna i den kraftfulla basen. Den vinklade baffeln är designad för att uppnå de bästa akustiska egenskaperna och spridningsegenskaperna, oavsett om de monteras på vägg, i tak eller användas som up-firing Dolby Atmos Enabled högtalare.

[produktbild]379502-svs-ultra-elevation-539[/produktbild]
[underrubrik]Aluminium dome diskant med diamantbeläggning[/underrubrik]Genom en process som kallas ångavlagring appliceras ett lager av diamantkol på diskantens aluminium dome för att kraftigt förbättra styvheten och de akustiska egenskaperna. Denna teknologi höjer frekvensresponsen långt bortom människans hörbara spektra och resulterar i ett luftigt och ansträngningslöst diskantregister utan mätbar distorsion. Diamantbeläggningen ökar även frekvensomfånget hos diskanten för en mer sömlös blandning med mellanregistret.

Den organiska diskantdiffusorn använder ett mönster som liknar organiska cellstrukturer för att förbättra ljudspridningen och maximera lyssningsområdet, vilket resulterar i förbättrad ljudupplevelse även utanför den direkta lyssningspositionen.

[produktbild]379358-svs-ultra-evolution-pinnacle-439[/produktbild]
[underrubrik]Långslagigt baselement[/underrubrik]Ultra Evolution Nano har ett långslagigt 5.25 tum stort bas/mellanregister i glasfiberkomposit vilket ger det ett ypperligt förhållande mellan hårdhet och massa för hög känslighet. De precisionsgjutna aluminiumkorgarna ser till att optimera värmeavledningen och elementens ventilerade Kapton-talspolar är väldigt lätta för utmärkt dynamik och transientåtergivning.

[underrubrik]Finns i flera finishar[/underrubrik]Högtalarna i Ultra Evolution-serien finns i flera olika finishar för att tilltala olika smaker och som även gör att de lättare kan appliceras i olika miljöer. Välj mellan svart ekfanér, svart högblank eller vit högblank. De medföljande tygfronterna är magnetinfästa och kommer i matchande färger.

[underrubrik]Komplett serie av högtalare för film och musik[/underrubrik]Ultra Evolution serien består av inte mindre än hela sju olika modeller uppdelat på tre golvhögtalare, två stativare, center samt en lite mer slimmad högtalare för Atmos och/eller surround.

 
Modeller
Svart ekfanér 12.990:-
Svart högblank 12.990:-
Vit högblank 12.990:-


Typ:
Dolby Atmos

Diskant:
1-tums aluminium dome med OCL-diffusor

Bas:
5.25-tums bas/mellanregister i glasfiberkomposit

Känslighet:
87dB (2.83V@1m, 300Hz - 3kHz)

Impedans:
6 ohm nominellt

Frekvensomfång:
48 - 40.000 Hz (+/- 3dB)

Anslutningar:
5-vägs guldpläterade kontakter (tar bananer och spadar)

Mått:
185 x 283 x 249 mm

Vikt:
5.6 Kg

Inkom i sortimentet:
2024-03-26