SVS Ultra Evolution Tower
- Välljudande golvhögtalare i Ultra Evolution-serien
- 3-vägs basreflexkonstruktion med dubbla basportar
- Fyra långslagiga 5.25-tums basar i Force Balance Array
- Dubbla 4.5-tums mellanregister i glasfiberkomposit
- 1-tums aluminium dome diskant med diamantbeläggning
- Akustiskt centrerad arkitektur
- Stabilt kabinett i 18 mm MDF med 25 mm tjock frontbaffel
- Dubbla guldpläterade högtalarterminaler för bi-wire/bi-amping
- Höjdjusterbara spikes och gummifötter ingår
- 3-vägs delningsfilter med högkvalitativa komponenter

SVS Ultra Evolution Tower är en minsta golvhögtalaren i Ultra Evolution-serien med enastående design och teknologi. Den levererar oöverträffad klarhet, imponerande dynamik och djup, auktoritativ bas som överträffar många konkurrerande högtalare i sin prisklass. Tower är en underbart välljudande högtalare som passar utmärkt som fronthögtalare i bioanläggningen såväl som till den rena tvåkanalsanläggningen.
[underrubrik]Minsta golvaren i Ultra Evolution-serien[/underrubrik]Ultra Evolution Tower representerar det mest avancerade inom SVS utveckling av elementteknologi, komponentmaterial och kabinettarkitektur, kombinerat med en passionerad strävan efter ljudmässig excellens. En förening av vetskapen bakom ljudets fullkomlighet i harmoni med en kärlek till engagerande och omslutande ljud.

Som den minsta golvhögtalaren i Ultra Evolution-serien överträffar Tower sina konkurrenter med sin rika och detaljerade ljudbild, kraftfulla bas och breda precisionsrika ljudscen.

Aldrig tidigare har denna kombination av designelement funnits i en enskild högtalare. Akustiskt centrerad tidsjustering, diskant med aluminiumdome och diamantbeläggning, balanserat basarrangemang och andra avancerade funktioner utgör ett kompromisslöst tillvägagångssätt för design av golvhögtalare.

Varje innovation testas noggrant i såväl anechoiska (ekofria) som verkliga miljöer för att säkerställa optimal prestanda och ljudkvalitet. Den sista finjusteringen sätter Ultra Evolution Tower bland de främsta golvhögtalarna någonsin skapade när det gäller ljudkvalitet. SVS målsättning har alltid varit att väcka en passion för musik och hemmabio som strävar efter att återge ljudet så nära verkligheten som möjligt.

Glädjen av oöverträffad klarhet, absolut transparens, imponerande dynamik och förmåga att leverera ansträngningslös bas når nu fler människor än någonsin tidigare. SVS Ultra Evolution Tower skapar en djup förbindelse med ljudets emotionella kraft.

[produktbild]379451-svs-ultra-evolution-tower-374[/produktbild]
[underrubrik]Akustiskt optimerade kabinett[/underrubrik]Ultra Evolution Tower har en svängd frontbaffel vilket placerar alla element på ett vertikalt plan, vilket säkerställer att ljudet från varje högtalare når dina öron exakt samtidigt. Konstruktionen ser även till att alla element är synkade i fas för att ge en övertygande soundstage och fördjupande ljudbild med exakt precision.

Mellanregisterelementen och basarna, som är placerade ovanför och under diskanten, möjliggör en sömlös övergång för att skapa en idealisk "punkt-källa" där ljudet utgår från en enda punkt framför högtalaren för att optimera spridningsegenskaperna.

Internt i kabinettet så har bas- respektive mellanregistren akustiskt avstämda kammare för optimal separation vilket även minimerar risken för oönskade kabinettvibrationer och ger ett kristallklart ljud över hela frekvensregistret.

[produktbild]379357-svs-ultra-evolution-pinnacle-094[/produktbild]
[underrubrik]Aluminium dome diskant med diamantbeläggning[/underrubrik]Genom en process som kallas ångavlagring appliceras ett lager av diamantkol på diskantens aluminium dome för att kraftigt förbättra styvheten och de akustiska egenskaperna. Denna teknologi höjer frekvensresponsen långt bortom människans hörbara spektra och resulterar i ett luftigt och ansträngningslöst diskantregister utan mätbar distorsion. Diamantbeläggningen ökar även frekvensomfånget hos diskanten för en mer sömlös blandning med mellanregistret.

Den organiska diskantdiffusorn använder ett mönster som liknar organiska cellstrukturer för att förbättra ljudspridningen och maximera lyssningsområdet, vilket resulterar i förbättrad ljudupplevelse även utanför den direkta lyssningspositionen.

[produktbild]379358-svs-ultra-evolution-pinnacle-439[/produktbild]
[underrubrik]Fyra långslagiga baselement[/underrubrik]Ultra Evolution Tower är bestyckad med inte mindre än hela fyra långslagiga 5.25-tums baselement i glasfiberkomposit. Elementen är placerade i en så kallad "Force Balance Array" där dubbla element på vardera sida, i toppen och botten av kabinettet, ger en ansträngninglös lågfrekvensrespons samtidigt som de tar hänsyn till "room modes".

Djup, auktoritär bas sprids jämnt över hela lyssningsområdet. Mekanisk energi från varje framåtriktad bashögtalare balanseras inuti kabinettet av den bakåtriktade bashögtalaren, vilket eliminerar mekanisk färgning för ren och korrekt lågfrekvensåtergivning vid alla ljudvolymer.

[produktbild]379359-svs-ultra-evolution-pinnacle-512[/produktbild]
[underrubrik]Dubbla 4.5-tums mellanregister[/underrubrik]Högtalaren är bestyckad med dubbla 4.5-tums mellanregister tillverkade i en glasfiberkomposit vilket ger dom ett ypperligt förhållande mellan hårdhet och massa för hög känslighet. De precisionsgjutna aluminiumkorgarna ser till att optimera värmeavledningen och elementens ventilerade Kapton-talspolar är väldigt lätta för utmärkt dynamik och transientåtergivning.

[underrubrik]Finns i flera finishar[/underrubrik]Högtalarna i Ultra Evolution-serien finns i flera olika finishar för att tilltala olika smaker och som även gör att de lättare kan appliceras i olika miljöer. Välj mellan svart ekfanér, svart högblank eller vit högblank. De medföljande tygfronterna är magnetinfästa och kommer i matchande färger.

[underrubrik]Komplett serie av högtalare för film och musik[/underrubrik]Ultra Evolution serien består av inte mindre än hela sju olika modeller uppdelat på tre golvhögtalare, två stativare, center samt en lite mer slimmad högtalare för Atmos och/eller surround.

 
Modeller
Svart ekfanér 41.990:-
Svart högblank 41.990:-
Vit högblank 41.990:-


Typ:
Golv

Diskant:
1-tums aluminium dome med OCL-diffusor

Mellanregister:
Dubbla 4.5-tums glasfiberkomposit

Bas:
Fyra långslagiga 5.25-tums i glasfiberkomposit

Känslighet:
87dB (2.83V@1m, 300Hz - 3kHz)

Impedans:
6 ohm nominellt

Frekvensomfång:
30 - 40.000 hz (+/- 3dB)

Anslutningar:
Dubbla 5-vägs guldpläterade för single/bi-wire/biamping

Mått:
218 x 1130 x 424 mm (inkl. frontgrill, fötter och terminaler)

Vikt:
27 Kg

Inkom i sortimentet:
2024-03-26