Marantz CD 50n CD/musikstreamer/DAC/försteg
- Kombinerad CD/DAC/streamer och försteg
- Streamingstöd via HEOS, AirPlay2 och Bluetooth
- HDMI ARC, ljudretur från TV
- Stöd för högupplöst ljud upp till 32bit/384kHz
- ESS Hyperstream 9038 D/A-omvandlare
- Dedikerad hörlursförstärkare med HDAM SA2
- Marantz Music Digital Filtering, valbara digitala filter
- Stabilt dubbelbottnat chassi med front i metall
- Flera digitala ingångar inkl. USB-DAC och USB
- Rejäl strömförsörjning med ringkärnetransformator

Marantz CD 50n är en kombinerad CD-spelare, DAC, musikstreamer, försteg och hörlursförstärkare...med andra ord en riktig multifunktionell maskin som är välbyggd, anammar Marantz varma klassiska sound och är enkel att hantera. Njut av CD, spela streamad musik, koppla in din dator eller USB-sticka och dröm dig bort i musikens förförande värld.
[underrubrik]Multifunktionell CD-spelare[/underrubrik]CD 50n är en väldigt välbyggd multifunktionell CD-spelare som följer tillverkarens nya designformspråk som ger en riktigt lyxig och inbjudande känsla. Den här spelaren köper man anske dock inte för formens skull utan snarare för vad den faktiskt kan prestera. Med alla sina inbyggda funktioner kan det bli det nya navet i din anläggning, speciellt om du har aktiva högtalare eller ett separat slutsteg för dina högtalare då CD 50n kan användas ävens om försteg.[underrubrik]Välljudande CD-spelare[/underrubrik]På fronten av den vackra skapelsen hittar du släden för dina CD-skivor. Med 40-års erfarenhet av tillverkning av CD-spelare kan Marantz garantera dig en högklassig återgivning med mer detaljer än någonsin.

[underrubrik]Omfattande streamingstöd[/underrubrik]CD 50n är, som nämnts ovan, så mycket mer än "bara" en CD-spelare. Med inbyggt WiFi (2.4/5GHZ), stöd för HEOS streaming- och multirum, Apple AirPlay2, Bluetooth, Spotify Connect, Tidal, internetradio och Roon tested finns det nästan inga begränsningar för hur du kan spela din musik från dina favoritstreamingtjänster. Spelaren levereras med fjärrkontroll och kan även styras smidigt via HEOS appen, som finns tillgänglig för både iOS och Android

[produktbild]374568-marantz-cd-50n-cd-musikstreamer-dac-forsteg-695[/produktbild]
[underrubrik]Dedikerad och diskret hörlursförstärkare[/underrubrik]För dig som vill lyssna i fred utan att bli störd eller störa andra, kommer säkerligen att uppskatta den påkostade hörlursförstärkaren. Den är baserad på Marantz HDAM SA-2 kretslösning och ger dina hörlurar en effektiv drivning med varmt, klart och luftigt ljud.

[underrubrik]Stöd för högupplöst ljud[/underrubrik]Till CD 50n har Marantz valt en ESS Hyperstream 9038 DAC för den ack så viktiga konverteringen av digitala till analoga signaler. D/A-omvandlaren har stöd för upplösningar upp till 32bit/384kHz samt DSD256 och till sin hjälp har den dubbla masterklockor som matchar frekvenserna 44.1 kHz respektive 48 kHz för maximal samplingsfrekvenskompabilitet. Du kan även växla mellan olika digitala filter.

[underrubrik]Rejäl display på fronten[/underrubrik]Mitt på fronten sitter en stor och tydlig OLED-display som visar information om den musik som spelas.

[produktbild]374569-marantz-cd-50n-cd-musikstreamer-dac-forsteg-871[/produktbild]
[underrubrik]Gott om anslutningar[/underrubrik]Utöver den inbyggda CD-spelaren och det omfattande streamingstödet finns en mängd anslutningar på CD 50n. På ingångssidan är det digitala ingångar som gäller och i form av optisk, koaxial, USB-B (USB DAC från PC eller MAC), USB-A (USB-sticka) samt en ethernetport för dig som vill ha så stabil anslutning som möjligt mot ditt nätverk. En lite unik ingång på den här typen av produkt är HDMI ARC-porten, du kan ansluta din TV till denna och njuta av ett förbättrat TV-ljud via din anläggning.

[produktbild]374568-marantz-cd-50n-cd-musikstreamer-dac-forsteg-138[/produktbild]

På utgångssidan finns såväl analoga som digitala utgångar. Du kan välja mellan att använda CD 50n som källa via "fixed" utgången eller som försteg till slutsteg eller aktiva högtalare via den variabla utgången. Har du en ännu bättre extern DAC kan denna anslutas via spelarens optiska eller koaxiala digitala utgång. På fronten sitter även det ovan nämnda hörlursuttaget med sin egna volymkontroll.

[produktbild]374563-marantz-cd-50n-cd-musikstreamer-dac-forsteg-271[/produktbild]
[underrubrik]HDAM - Hyper Dynamic Amplifier Modules[/underrubrik]Medan många tillverkare påstår sig ha unika tekniker för sina känsliga analoga kretsar, förlitar sig de flesta på standardiserade op-ampar (operational amps) i kritiska signalvägar, vilket kan försämra ljudkvaliteten. Marantz skiljer sig genom att använda egendesignade diskreta komponenter, vilket resulterar i HDAM-kretsar som slår traditionella op-ampar i ljudprestanda och signalhantering. Denna snabba och rena signalprocessering breddar frekvensomfånget och minimerar distorsion.

 
Modeller
Svart 21.990:-
Silver/Guld 21.990:-


Typ:
CD-Spelare

D/A-Omvandlare:
ESS Hyperstream 9038, 32bit/384kHz

Digitala ljudutgångar:
1 x koaxial, 1 x optisk

Analoga ljudutgångar:
1 x stereo RCA (line out), 1 x stereo RCA (variabel), remote

Digitala ingångar:
1 x HDMI ARC, 1 x optisk, 1 x koaxial, 1 x USB-B (USB DAC), 1 x USB-A, Ethernet, WiFi, Bluetooth

Spelar:
CD/ CD-R/RW/ WMA / MP3

Mått:
442 x 130 x 424 mm

Vikt:
10 Kg

Inkom i sortimentet:
2023-11-09