Pro-Ject Audio The Dark Side OF The Moon
- Vinylspelare i väldigt limiterad utgåva
- Förjusterad Pick it PRO Special Edition pickup
- 28 mm plint i MDF med prismadesign
- 8.6-tums rak tonarm i akryl
- Fjärderbelastad antiskating
- Dimbar LED bakgrundsbelysning i regnbågsfärger
- Elektronisk varvtalskontroll för 33- och 45-varv
- Ting och 10 mm tjock skivtallrik i glas
- Sub platter i precisionsgjuten aluminium
- Guldpläterade RCA-kontakter

Pro-Ject The Dark Side OF The Moon är en manuell skivspelare i en underbar design som bjuder på en härlig konstruktion med flera uppseendeväckande specialinslag. Ni som kan er musikhistoria vet att detta även är namnet på inte helt okända Pink Floyds mest sålda album och dessutom en av de mest sålda skivorna någonsin världen över.
[underrubrik]Ett riktigt ikoniskt konstverk[/underrubrik]Musiken från albumet "The Dark Side Of The Moon" är i sig ikoniskt, likaså dess albumomslag. Det framställer ett mystiskt prisma som kastar ljusstrålar ut i kosmos. Detta trollbindande och gåtfulla motiv speglar bandets djupa och mångfacetterade ljudlandskap.

[produktbild]372880-pro-ject-the-dark-side-of-the-moon--03[/produktbild]
[underrubrik]Allt är inte svart[/underrubrik]En sak var uppenbar för Pro-Ject: De måste skapa en skivspelare som inspirerats av detta konstverk, och som fångar albumets dynamik och kulör.

Det de skapat är en unik skivspelare, som saknar motstycke. De har lyckats bevara nyckelelementen av omslagets design och parat ihop dem med förstklassiga material. Dess plint är tillverkad av 28 mm MDF för optimal stadga. Den tunga aluminiumsubplattans stålaxel vilar i ett lager av brons. En slät silikonrem knyter an till AC-motorn, vilken håller hastigheten konstant.

[produktbild]372884-pro-ject-the-dark-side-of-the-moon-197[/produktbild]
[underrubrik]8.6-tums tonarm i genomskinlig akryl[/underrubrik]Tonarmen, som är designad för att så låg resonans som möjligt, är ett nytt tillskott och otvivelaktigt ett av skivspelarens mest framstående inslag. Antiskatingen är fjäderbelastad och enkel att justera. Med en blandning av svarta aluminiumkomponenter och akryl blir den en verklig blickfångare.

[produktbild]372885-pro-ject-the-dark-side-of-the-moon-404[/produktbild]
[underrubrik]LED bakgrundsbelysning[/underrubrik]Regnbågsmönstret på spelarens högersida har försetts med en dimningsbar LED-belysning vilket ger en härlig stämning när man lyssnar i mörkret.

[produktbild]372881-pro-ject-the-dark-side-of-the-moon-678[/produktbild]
[underrubrik]Specialversion av MM-pickupen Pick it[/underrubrik]Den förmonterade MM-pickupen Pick it PRO Special Edition är skräddarsydd för att matcha hela designen och förmedlar det djupgående ljud man förväntar sig av en Dark Side Of The Moon-skivspelare.

[produktbild]372886-pro-ject-the-dark-side-of-the-moon-236[/produktbild]
[underrubrik]Tung skivtallrik i glas[/underrubrik]En 10 mm tjock och tung tallrik i glas har kombinerats med en solid subplatter av aluminium. Den tunga aluminiumsubplattans stålaxel vilar i ett lager av brons. 
Modeller
Transparent 22.490:-


Typ:
Skivspelare

Drift:
Remdriven manuell skivspelare

Inbyggt RIAA-steg:
Nej

Pick-up:
Pro-Ject Pick it PRO Special Edition (MM)

Hastigheter:
33- och 45-varv med elektronisk varvtalsjustering

Nätdel:
Extern 15V DC/0.8A

Utgångar:
Stereo RCA + jordanslutning

Tillbehör:
Nätdel, singeladapter

Mått:
495 x 135 x 405 mm

Vikt:
6 Kg

Inkom i sortimentet:
2023-10-09