Tivoli Audio SongBook Max
- Portabel Bluetooth-högtalare
- Inbyggt uppladdningsbart batteri
- DAB+/FM mottagare med 5 snabbval
- Förstärkt Pre-Amp ingång för musikinstrument
- Praktiskt bärhandtag, kan fällas ner
- 4-tums bas- och mellanregister, 0.75-tums diskant
- Total uteffekt 50 watt
- Analog EQ för anpassning av ljudet
- Display på fronten som visas källa mm
- IPX4-klassificerad, tål vattenstänk

Tivoli Audio SongBook Max är en snyggt designad och kompakt Bluetooth-högtalare med FM/DAB+ mottagare. Streama din musik via Bluetooth, lyssna på radio eller rocka loss med dina musikinstrument. SongBook Max klarar allt detta, såväl hemma som på resande fot tack vare det inbyggda uppladdningsbara batteriet.
Tivoli Audio som företag behöver nog ingen närmare presentation då de levererat snygga och välljudande radioapparater, ofta i mängd varierande färger, till svenska hem sedan början av 2000-talet. Den ursprungliga SongBook såg dagens ljus 2004 och blev snabbt en favorit hos många som sökte en snyggt designad högtalare med bra ljudkvalitet och hög portabilitet.

Nu, nästan 20 år sedan, lanserar den anrika tillverkaren två uppdaterade versioner av produkten, nämligen SongBook (samma namn lustigt nog) och SongBook Max. Bägge modellerna har inbyggt uppladdningsbart batteri, FM/DAB+ mottagare och streamingstöd via Bluetooth. En kul funktion är 6.3 mm ingången där du kan välja mellan att koppla in en extern källa (Line-in) eller musikinstrument (AMP) som elgitarr, keyboard osv.

Designen är tidlös, precis som på den ursprungliga modellen, och finns tillgänglig i två olika färger med högglansig finish; Cream/Brown och Green. Ett bärhandtag, som kan fällas upp och ner efter behov, gör det enkelt att transportera din SongBook när du vill ta med den ut.

[underrubrik]SongBook Max[/underrubrik]SongBook Max är den större av de två modellerna och levererar ett kraftfullare ljud med fler element, mer effekt, har fler funktioner och digital display. Den är bestyckad med inte mindre än tre element (4-tums bas- och mellanregister samt 0.75-tums diskant) och drivs av ett slutsteg på 50 watt, vilket är tillräckligt för att ge ett dynamiskt och kraftfullt ljud från det relativt kompakta kabinettet. En analog EQ med skjutreglage gör det möjligt att justera Low/Mid/Hi med +6/-6 dB för respektive band så du kan tunea ljudet efter dina preferenser.

[produktbild]372266-tivoli-audio-songbook-max-354[/produktbild]
[underrubrik]Streamingstöd via Bluetooth[/underrubrik]Musik från din telefon eller surfplatta streamar du smidigt via Bluetooth. Paira ihop din SongBook med din enhet och spela sedan din musik från någon av dina favorittjänster.
[underrubrik]Inbyggd FM/DAB+ mottagare[/underrubrik]Bägge SongBooks har inbyggda mottagare både för det analoga FM-bandet samt det digitala DAB+. Du kan dessutom lagra upp till fem snabbval för enkel access till dina favoritstationer.

[underrubrik]Rocka loss med dina instrument[/underrubrik]En ganska ovanlig funktion på den här typen av produkter, är möjligheten att använda SongBook som förstärkare för din gitarr, keyboard eller annat instrument som kräver extra förstärkning av ljudet. 6.3 mm ingången på fronten kan ställas i Line-läge (extern källa som CD) eller AMP-läge (impedans 110K ohm).

[produktbild]372265-tivoli-audio-songbook-max-458[/produktbild]
[underrubrik]Inbyggt uppladdningsbart batteri[/underrubrik]SongBooks kan användas både som stationära högtalare eller tas med på utflykten, balkongen eller trädgården. Med fulladdat batteri kan du få du upp till hela tio timmars drifttid (batterikapaciteten kan variera beroende på källa och och volym).

 
Modeller
Cream/Brown 7.990:-
Green 7.990:-


Typ:
Radio

Batteri:
Ja, upp till 10 timmars speltid

Bluetooth:
Ja, 5.3

USB:
USB-C

Ljudingångar:
6.3 mm Line-in/AMP

FM-radio:
Ja (samt DAB+)

Mått:
381 x 280 x 152 mm

Vikt:
5.2 Kg

Inkom i sortimentet:
2023-09-28