Dangbei Mars Laser Full-HD hembioprojektor
- Full-HD DLP hembioprojektor
- Laser som ljuskälla (ALDP-teknologi)
- Upp till 30.000 timmars livslängd på ljuskällan
- Ljusstark med 2.100 ISO Lumen
- Linuxbaserad smart-TV, certifierad för Netflix
- AI Brightness adjustment
- Inbyggt högtalarsystem, stödjer Dolby Audio
- Projektionsförhållande 1.27:1, kan skjuta upp till 180 tum
- Enkel att installera och använda
- Bluetooth-stöd, kan användas som musikhögtalare

Dangbei Mars är en snyggt designad och kompakt Full-HD (1080p) projektor, som använder sig av en laser som ljuskälla för imponerande ljusstyrka och lång livslängd. Projektorn har många smarta och intelligenta funktioner för att förenkla installation och användning som Intelligent Screen Fit, Auto Keystone, Autofokus mm. Inbyggt Netflix certifierat Smart-TV system och högtalare gör projektorn redo för kvällens alla filmer, TV, serier och sportprogram. Dangbei Mars kan även användas för gaming med en uppgiven input lag på 20 ms.


[underrubrik]Laser som ljuskälla för lång livslängd[/underrubrik]Mars är en Full-HD (1080p) projektor som använder sig av en laser som ljuskälla med Advanced Laser Phosphor Display (ALDP) för en ljusstark och färgsprakande bild, som låter dig njuta av filmer, serier och sport även i mer upplysta rum. Tillverkaren anger en ljusstyrka på 2.100 ISO Lumen. En stor fördel med lasern är dess långa livslängd på upp till 30.000 timmar vilket motsvarar 4 timmars användning, varje dag, i 20 år.

[produktbild]371036-dangbei-mars-pro-4k-laser-841[/produktbild]
[underrubrik]Netflix-certiferad Smart-TV[/underrubrik]Dangbei Mars har ett inbyggt Linux-baserat operativsystem som är licensierat för Netflix, vilket gör det enkelt att streama filmer och serier direkt från projektorn.

[produktbild]371545-dangbei-mars-laser-full-hd-hembioprojektor-355[/produktbild]
Du kan dessutom casta filmer, klipp, spel och annat via Mirrorcast-funktionen och njuta av detta på en riktigt stor bild.

[produktbild]371546-dangbei-mars-laser-full-hd-hembioprojektor-163[/produktbild]
[underrubrik]Stor bild från en kompakt projektor[/underrubrik]Liten på jorden, stor i orden. Det är ett talessätt som man verkligen kan applicera på den kompakta Dangbei Mars . Projektorn har ett projektionsförhållande på 1.27:1 och kan projicera bilder på mellan 40 och 180 tum (rekommenderad storlek 80 - 120 tum). Projektorn kan monteras i taket, på väggen eller bara ställas på en lämplig bänk om så önskas.

[produktbild]371547-dangbei-mars-laser-full-hd-hembioprojektor-939[/produktbild]
[underrubrik]Enkel att installera med flera smarta funktioner[/underrubrik]Dangbei Mars är väldigt startsnabb och på endast några sekunder skall du kunna vara igång och njuta av filmen.

Projektorn har [b]automatisk keystone justering[/b], både horisontell och vertikal, och skulle du behöva ytterligare justering utöver den automatiska kan du finjustera manuellt. Funktionen [b]Intelligent Screen Fit[/b] ser till att bilden automatiskt anpassas efter den projicerade bilden. [b]ToF (Time of Flight) Auto Focus[/b] ser till att du alltid kan uppleva en skarp bild med mycket detaljer, ända upp till 180 tum. Projektorn klarar att projicera en bild på mellan 40 och 180 tum men för bästa upplevelse rekommenderas 80 - 120 tum.

Funktionen [b]Intelligent Obstacle Avoidance[/b] tar hänsyn till föremål som är i vägen och anpassar därefter bilden automatiskt.[b]Eye Protection[/b] upptäcker om något kommer i vägen för bilden och släcker automatiskt ner bilden frö att skydda nyfikna ögon från det skarpa ljuset.

[produktbild]371544-dangbei-mars-laser-full-hd-hembioprojektor-611[/produktbild]
[underrubrik]Inbyggt högtalarsystem[/underrubrik]Dangbei Mars har ett inbyggt högtalarsystem på 2 x 10 watt som stödjer Dolby Audio (Dolby Digital, Dolby Digital Plus) viket gör att du kan titta på projektorn direkt med både bild och ljud. Vi rekommenderar dock att satsa på ett riktigt ljudsystem för den rätta filmkänslan då ljudet står för mer än halva upplevelsen. Ta gärna en titt på våra färdiga paketlösningar eller sätt ihop ett eget efter dina preferenser. Ljudsignalen till din externa förstärkare, högtalare eller soundbar kan skickas via HDMI (ARC) eller optisk digital kabel.

[produktbild]371548-dangbei-mars-laser-full-hd-hembioprojektor-808[/produktbild] [underrubrik]Mer detaljer och ökat dynamiskt färgomfång med HDR[/underrubrik]Mars stödjer HDR10 och HLG vilket ger dig bilden ett större dynamiskt färgomfång, utökad kontrast och mer detaljer i såväl mörka som ljusa partier.

[produktbild]371549-dangbei-mars-laser-full-hd-hembioprojektor-343[/produktbild]
[underrubrik]Automatisk anpassning av ljusstyrkan[/underrubrik]Du kan välja flera olika ljuslägen på din projektor beroende på hur mycket ljus du har i rum. En smart funktion är [b]AI Brightness Adjustment[/b] som via en ljussensor mäter upp omgivningsljuset och anpassar bilden efter dessa förhållanden. Är det väldigt ljust i rummet trycker projektorn på mera ljus, är det mörkt dimmar den ner ljuset för en behagligare upplevelse.

[produktbild]371547-dangbei-mars-laser-full-hd-hembioprojektor-335[/produktbild]
[underrubrik]Låg input lag för gaming[/underrubrik]Dangbei Mars är inte bara en hembioprojektor för film utan kan även användas för gaming. Tillverkaren anger en responstid på ner till 20 ms.

[produktbild]371546-dangbei-mars-laser-full-hd-hembioprojektor--02[/produktbild]
[underrubrik]Anslutning av externa källor[/underrubrik]På baksidan av projektorn finns de in- och utgångar du behöver för anslutning av dina externa källor och koppling till ett separat ljudsystem. Dangbei Mars har dubbla HDMI-portar varav den ena stödjer ljudretur via HDMI (ARC). Skulle din förstärkare eller annat val av ljudutrustning sakna ARC-funktionen kan ljudet även kopplas via den optiska digitala utgången. Två USB-portar gör att du kan ansluta en USB-sticka eller hårddisk och spela upp ditt material den vägen. Projektorn har inbyggt Dual band WiFi (2.4/5GHz, 802.11a/b/g/n/ac) samt Ethernet-port.

[produktbild]371548-dangbei-mars-laser-full-hd-hembioprojektor-041[/produktbild]

[underrubrik]Behöver man en projektorduk?[/underrubrik]En av de vanligaste frågorna vi får av projektorköpare är om man behöver en duk eller om man kan använda sin vita vägg att projicera på. Svaret är att en duk är mycket viktigt för att få en bra bildkvalité. En duk är gjord för att vara så slät som möjligt och återge färger på ett korrekt sätt över hela dukytan. En vägg har inte de egenskaperna och tvärtom förvärrar bildkvaliten. Det finns även andra dukmaterial som används. Exempelvis ljudtransparenta dukar och högkontrastdukar. Läs mer om dukar i vår presentation [url=https://www.hembiobutiken.se/hembioskolan/2025-projektordukar/]här[/url] 
Modeller
Svart 9.990:-


Typ:
Film - TV - Gaming

Bildformat:
16:9 (Widescreen)

Upplösning:
Full-HD (1920 x 1080p)

Bildingångar:
2 x HDMI (varav 1 med ARC)

Ljusstyrka:
2.100 ISO Lumen

Fläktljud:
< 24dB @1m

Kontrast:
i.u

Garantitid lampa:
2 år

Min/Max bild:
40 - 180 tum (rekommenderad storlek 80 - 120 tum)

Input lag:
Game Mode: 20 ms

Mått:
246 x 173 x 209 mm

Vikt:
4.6 Kg

Inkom i sortimentet:
2023-09-14