REL Classic 98
- Aktiv subwoofer i härlig retrodesign
- 10-tums nedåtriktat element
- 300 watts Klass D slutsteg
- RELs PerfectFilter ingångssteg
- Kan spela ner till 27 Hz (-6 dB)
- Högnivåingång via Neutrik Speakon-kontakt
- Lågnivå RCA- och LFE-ingång
- Kompatibel med REL HT-Air MKII och AirShip II
- Stabilt kabinett med finish i äkta valnötsfanér
- Justerbar fas- och delningsfrekvens

REL Classic 98 är en aktiv subwoofer med tydliga influenser från RELs klassiska subwoofers på 90-talet. Även ljudkaraktären är lite rundare och mjukare för att bättre matcha många av de retrohyllningar på klassiska högtalare (Wharfedale Linton mfl.), som dykt upp under de senaste åren. Basen, som har en härlig finish i valnötsfanér, är bestyckad med ett nedåtriktat 10 tum stort element, ett supereffektivt 300 watts Klass D slutsteg och såklart RELs ikoniska högnivåingång.
[underrubrik]Aktiv bas med inkonisk design[/underrubrik]Classic 98 återspeglar essensen av RELs berömda basar med 10-tums nedåtriktade element från 90-talets slut. Den djupa, autentiska valnötsfanéren strålar av värme, påminnande om klassiskt stereo-utrustning från mitten av 1900-talet. Den elegant rundade formen, markerad med en diskret linje, blandar modern design med en hyllning till det förflutna. Bakpanelen med vitguldig yta och distinkta knoppar tar oss tillbaka till den tiden, medan den skinande svarta logotypen på en dämpad bakgrund introducerar en samtida touch.[underrubrik]10-tums nedåtriktat element[/underrubrik]Det 10 tum stora nedåtriktade elementet i Classic 98, som framställts med RELs beprövade papperskonsteknik, väcker det tidlösa REL-ljudet till liv igen. Detta elemenet är anpassat för att ta vara på den imponerande kraften i Classic 98 och levererar ett ljud som är mer än bara kraftfullt – det är kristallklart och fyllt med djup resonans. Trots att Classic 98 håller fast vid RELs tidigare modellseriers estetik, presterar den med större volym och djup, och skapar en akustisk resa som förenar moderna RELs pålitlighet med ett nostalgiskt utseende och känsla.

Genom varmpressning skapas de yttre 2/3 av konen med lätt papper. Den inre delen är tillverkad av högkvalitativt, lufttorkat papper som ger elementet styrka, vilket gör att Classic 98 presterar bättre än många av tillverkarens äldre produkter. En omgivning av naturligt butyl ger en fin och epoktrogen dynamik som består.

[produktbild]371076-rel-classic-98-465[/produktbild]
[underrubrik]Modernt och supereffektivt slutsteg[/underrubrik]På 90-talet var det ingen lätt uppgift att erbjuda en 300 watts förstärkare till ett rimligt pris. Nu har REL använt en av deras mest aktuella förstärkartekniker – en kraftfull och otroligt snabb klass D-förstärkare. Detta moderna kraftpaket är inte bara dynamiskt, det bevisar också RELs beslutsamhet att erbjuda förstklassig prestanda samtidigt som de behåller en attraktiv prispunkt.

[produktbild]371072-rel-classic-98-507[/produktbild]
[underrubrik]Högnivåingång och filter[/underrubrik]REL har parat samman detta kraftpaket med deras patenterade högnivå-anslutning och toppmodern filterteknik på ingångssteget. Dessa filter, som svarar snabbt med en reaktionstid på endast 8ms, är både intuitiva och högpresterande. Om du funderade över de äldre, komplicerade ABC-filtrerna, kan vissa saker verkligen lämnas bakom oss! För att förstärka ljudupplevelsen ytterligare har REL inkluderat specialversioner av LimitLess™-begränsarna och Perfect Filters™. Detta gör att Classic 98s förstärkare framstår som en balanserad kombination av nytt och gammalt.

[underrubrik]Skicka signalen trådlöst[/underrubrik]Har du problem med att dra fram en kabel till den aktiva basen kan någon av RELs egna trådlösa sändar/mottagarkit för subwoofers vara en bra investering. Classic 98 är kompatibel med både AirShip II och HT-Air MKII Wireless. Dessa ingår ej utan köps till separat

[produktbild]371077-rel-classic-98-798[/produktbild]

 
Modeller
Valnötsfanér 18.490:-


Typ:
Aktiv

Typ av subwoofer:
Aktiv subwoofer

Effekt:
300 watt Klass D

Element:
10-tums nedåtriktat

Delningsfilter:
Justerbart 30 - 120 Hz

Mått:
350 x 470 x 299 mm

Vikt:
17 Kg

Inkom i sortimentet:
2023-09-08