Volumio Rivo nätverksspelare
- Nätverksspelare och musikstreamer
- Streaming- och multirumsstöd med Volumio OS
- Stöd för högupplöst ljud upp till 32bit/768kHz och DSD256
- Inbyggt Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac
- Bluetooth 5.0 aptX, Roon Ready
- Amlogic S905D3, Quad Core 1.9 GHz processor
- 2 GB DDR4 RAM, 16 GB EMMC (kan utökas via Micro SD-kort)
- Flera digitala utgångar: AES/EBU, S/PDIF, USB
- Enkel att installera, använda och uppdatera
- Kan användas som CD-ripper, kräver separat CD-drive

Volumio Rivo är en dedikerad nätverksstreamer med omfattande streaming- och multirumsstöd via det mångsidiga Volumio OS. Anslut Rivo direkt till din externa DAC eller din förstärkares digitala ingång via någon av spelarens digitala utgångar och upplev musiken som artisten avsåg det.
[underrubrik]Renodlad streamer[/underrubrik]Rivo, som betyder "ström" på italienska, återspeglar verkligen essensen i enheten. Den strömmar musik till din DAC. Inget mer, inget mindre. Men den gör det mycket, mycket bra.Om du har en DAC som du gillar eller en integrerad förstärkare/försteg med inbyggd DAC, så är Rivo optimerad för att strömma musik i alla högupplösta format till dem och leverera autentiska detaljer. Med Rivo får du en pålitlig och kraftfull enhet som fokuserar på att leverera musiken till din befintliga utrustning på bästa möjliga sätt och bevara dess autentiska detaljer och kvalitet.

[produktbild]368923-volumio-rivo-natverksspelare-112[/produktbild]
[underrubrik]Baserad på Volumio OS[/underrubrik]I Rivo hittar du den senaste versionen av Volumio, nämligen Volumio Universal, som har förbättrad prestanda och är utrustad med Manifest UI för enkel och intuitiv hantering av musikinnehåll. Den nya versionen erbjuder en ännu smidigare och stabilare användarupplevelse.

Med multirums-funktionen kan du skapa en integrerad ljudmiljö i ditt hem genom att ansluta Rivo till andra Volumio-enheter. Det ger dig möjlighet att strömma musik till flera rum samtidigt och skapa en sömlös upplevelse i hela hemmet.

För att ge dig den bästa musikupplevelsen [url=https://volumio.com/en/get-started/]inkluderar Rivo alla Volumio Premium-funktioner[/url]. Du får tillgång till avancerade funktioner som förbättrad ljudkvalitet, stöd för högupplösta ljudformat och mycket mer. Med Rivo får du allt du behöver för att njuta av musiken till fullo, direkt inbyggt i enheten.[underrubrik]Njut av musik från dina favoritkällor[/underrubrik]Med Rivo kan du strömma från dina favoritmusiktjänster som Spotify, Tidal och Qobuz. Med Volumio-plugins kan du även ansluta till många ytterligare tjänster och funktioner som YouTube, SoundCloud, Radio Paradise, FusionDSP med mera.

Du kan också hämta innehåll från lokala eller nätverksanslutna enheter och spela internetradio, allt tack vare Volumio OS. Med Volumio får du en mångsidig plattform som ger dig tillgång till en bred variation av musikkällor och möjligheter.

[produktbild]368929-volumio-rivo-natverksspelare--02[/produktbild]
[underrubrik]Streamingstöd även via Bluetooth[/underrubrik]Att strömma din musik via Bluetooth kan nu vara både bekvämt och av hög kvalitet med Rivo och Bluetooth aptX. Med den avancerade Qualcomm® Bluetooth aptX-teknologin tillfredsställs till och med de mest krävande musikentusiasterna, vilket innebär att du kan njuta av detaljerat och fylligt ljud utan att förlora kvaliteten vid trådlös överföring.

[underrubrik]Enkel att ansluta och styra[/underrubrik]Att komma igång med Rivo är enkelt och tar bara några klick med hjälp av Volumios officiella app, som finns tillgänglig för både iOS och Android. Med bara några klick från din smartphone kan du få åtkomst till och styra alla dina inställningar, hantera och anpassa din Rivo-enhet efter dina preferenser. Volumios användarvänliga app gör det smidigt att konfigurera och anpassa din musikupplevelse precis som du vill ha den.

[produktbild]368924-volumio-rivo-natverksspelare-123[/produktbild]
[underrubrik]Roon Ready[/underrubrik]Volumio Rivo är Roon Ready-certifierad av Roon Labs. Detta möjliggör en sömlös integration med Roon-systemet och garanterar användningen av Roon-streamingteknologi med Volumio Rivo, utan att kompromissa med hög ljudprestanda. Med Roon Ready-certifiering kan du njuta av en förstklassig ljudupplevelse och dra fördel av Roon-plattformens avancerade funktioner och användarvänlighet tillsammans med Volumio Rivo.

[produktbild]368925-volumio-rivo-natverksspelare-073[/produktbild]
[underrubrik]Anslutningar[/underrubrik]Som nämns ovan är Volumio Rivo en renodlad streamer och saknar därför en inbyggd DAC. Du kan ansluta Rivo till din separata DAC eller förstärkare/försteg på flera olika sätt. På den välfyllda baksidan finns digitala utgångar i form av koaxial, AES/EBU samt USB DAC-utgång. Rivo har även dubbla USB-portar för anslutning av externa hårddiskar, USB-stickor, CD-ROM läsare samt tangentbord. möss mm. HDMI-utgången kan användas för att dra nytta av OSD-menyn (On-Screen Display) i Volumio. Denna funktion gör det möjligt att enkelt navigera och hantera inställningar på en ansluten skärm.

[produktbild]368927-volumio-rivo-natverksspelare-484[/produktbild]
[underrubrik]Rena signalvägar[/underrubrik]Rivo har en arkitektur som fokuserar på enkelhet och skapar en så ren digital signalväg som möjligt.

Filtrering och isolering har utformats noggrant genom användning av flera 1:1-transformatorer av OFC (syrefri koppar). Dessa transformatorer garanterar galvanisk isolering av de digitala utgångarna (SPDIF och AES/EBU).

Detta innebär att den digitala signalen når din DAC utan någon form av filtrering eller förändring. Du kan vara helt säker på att din musik kommer att levereras i sin renaste och mest naturliga form. Rivo strävar efter att bevara musikens integritet och leverera en klar och naturlig ljudupplevelse.

Med Rivo kan du vara säker på att den digitala signalvägen hålls ren och oförändrad, vilket ger dig en transparent och autentisk musikupplevelse utan kompromisser.

[produktbild]368924-volumio-rivo-natverksspelare-045[/produktbild]
[underrubrik]Individuell strömförsörjning[/underrubrik]Rivo använder en separat strömförsörjning för varje sektion, inklusive en dedikerad stabilisator för den interna klockan.

En filtreringssektion med induktorer och elektrolytkondensatorer har utvecklats för att eliminera brus och störningar innan strömmen matas till kretsarna. Dessa noggrant utformade komponenter ger Rivo hög prestanda och stabilitet, vilket resulterar i en pålitlig enhet med minimalt brus. Rivo levererar musiken med exceptionell klarhet och detaljrikedom.

> Rivos noggrant utformade strömförsörjning och filtreringssystem säkerställer att enheten fungerar tyst och pålitligt samtidigt som den levererar musiken med högsta kvalitet och minsta möjliga störningar.

[produktbild]368925-volumio-rivo-natverksspelare-102[/produktbild]


 
Modeller
Silver 11.990:-


Typ:
Nätverksspelare

D/A-Omvandlare:
Renodlad transport, saknar D/A-omvandlare

Bildutgångar:
1 x HDMI (endast för OSD)

Digitala ljudutgångar:
1 x koaxial, 1 x AES/EBU, 1 x USB

Analoga ljudutgångar:
-

Digitala ingångar:
1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, Ethernet, Micro SD, Bluetooth, WiFi

Mått:
335 x 110 x 205 mm

Vikt:
2.2 Kg

Inkom i sortimentet:
2023-07-19