Musical Fidelity M3x DAC
- D/A-omvandlare med stöd för högupplöst ljud
- PCM1795 DAC med SRC4392 upsamplingschip
- Stöd för upp till 32bit/192kHz inkl. DSD 256
- Balanserade och obalanserade utgångar
- Extremt tyst strömtransformator (ringkärne)
- Chassi i stål med frontplatta i aluminium
- Optiska och koaxiala digitala ingångar samt PC-USB
- Extremt lågt brusgolv och distortion
- Suverän linjäritet och kanalseparation
- ROON Tested (kommande)

Musical Fidelity M3x DAC är en välbyggd och välljudande D/A-omvandlare som har support för högupplöst ljud upp till 32bit/192khz. Mycket av teknologin har hämtats från den prisbelönta storebrodern M6xDAC.
[underrubrik]Instegs-DAC till High-End världen[/underrubrik]M3x DAC är Musical Fidelitys senaste tillskott inom prisvärda High-End DACar. Med sin tekniska kompetens, enastående tekniska prestanda, noggranna PCB-design i sann traditionen av Musical Fidelity, omsorgsfullt layoutad strömförsörjning och utmärkt byggkvalitet erbjuder den nya M3x DACen en verkligen enastående modern design för High-End DACar.

[produktbild]368321-musical-fidelity-m3xdac-885[/produktbild]
[underrubrik]Den tekniska biten[/underrubrik]M3x DAC använder en DAC-design med SRC4392, en högpresterande samplingsomvandlare från Burr Brown, som ansvarar för att omklocka alla PCM-signaler och omvandla dem till 24bit/192kHz. Uppsamplingen som görs i denna sofistikerade enhet gör det möjligt för oss att uppnå de lägsta distorsionsnivåerna och bibehålla och höja kvalitén från din digitala musik.

DAC-chipset PCM1795 hanterar PCM upp till 24bit/192kHz, samt native och DoP DSD upp till DSD256. DSD-filer uppsamplas inte utan spelas upp i sitt ursprungliga format.

De obalanserade RCA-utgångarna och balanserade XLR-utgångarna har varsin egen utgångsbuffert. Båda utgångsstegen levererar suiverän ljudkvalitet, uppvisar mycket låga brusnivåer, stort utgångsspänningsområde och hög strömdrivning. Den utmärkta förstärkningen i bandbredd och mycket snabba slew-rateen producerar exceptionellt låg distorsion.

[produktbild]368324-musical-fidelity-m3xdac-886[/produktbild]
[underrubrik]Supertyst transformator[/underrubrik]M3x DAC visar Musical Fidelitys fortsatta utvecklingsarbete med deras Super Silent Power-transformatorer. Högkvalitativa strömuttag med EMI-filter och DC-blockerare stoppar störningar och eliminerar transformatorbrum. Ringkärnetransformatorn är idealisk för ljudapplikationer och särskilt perfekt för digitalt ljud tack vare dess extremt låga elektromagnetiska strålning.

[underrubrik]Korrekt PCB-design och layout[/underrubrik]Digitala till analoga omvandlare, jämfört med analoga förstärkare, har sina egna designutmaningar. De arbetar i olika domäner, har sina egna krav och måste behandlas som sådana. Strömkraven är unika och lösningar som är utformade för förstärkare kommer inte att visa liknande resultat när de kopplas samman med digitala kretsar.

Musical Fidelity har alltid tillhandahållit kretskortdesign och layout i högsta standard. De tror inte på en häftig kretskortdesign bara för utseendets skull. Designen och layouten måste vara skräddarsydda för varje tillämpning, mäta bra OCH låta som de tänkt sig. Först då har Musical Fidelitys ingenjörer gjort sitt jobb. Vid det här laget har de gett lyssnaren en kännbar upplevelse av inspelningsplatsen så det känns som artisten står i deras egna vardagsrum.

[underrubrik]Härlig byggkvalitet[/underrubrik]Musical Fidelity ägnar stor uppmärksamhet åt varje detalj hos M3x DAC och resultatet är en enastående musikförmedlare. Den mekaniska konstruktionen är oerhört robust och solid, i enlighet med den traditionella standarden hos Musical Fidelity. Frontpanelen är tillverkad av en fräst aluminiumprofil, vilket tillsammans med det tunga stålhöljet ger skydd mot externa elektromagnetiska fält. På samma sätt skyddar M3x DAC din övriga HiFi-utrustning från de elektromagnetiska fält som genereras internt.

[produktbild]368322-musical-fidelity-m3xdac-531[/produktbild]

 
Modeller
Svart 18.990:-
Silver 18.990:-


Typ:
DAC

D/A-Omvandlare:
Texas Instrument PCM1975, 24bit/192kHz

Digitala ingångar:
2 x koaxial, 2 x optisk, 1 x PC-USB

Analoga utgångar:
1 x stereo RCA, 1 x stereo XLR

Mått:
440 x 100 x 363 mm

Vikt:
6.8 Kg

Inkom i sortimentet:
2023-06-29